1. HABERLER

  2. Gölbaşı Gençlik Derneği'nden 27 Aralık mesajı
Gölbaşı Gençlik Derneği'nden 27 Aralık mesajı

Gölbaşı Gençlik Derneği'nden 27 Aralık mesajı

Onur Altay: 27 Aralık 1919 takvim yaprağından ibaret değildir"

A+A-

Gölbaşı Gençlik Derneği Başkanı Onur Altay, bağımsızlık mücadelesinin her aşamasında yaşananların çok iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, "Bugüne kadar bizim ayakta durmamızı sağlayan et ve tırnak gibi ayrılmaz kılan şey tarihin çetin sınavlarından geçen birlik beraberlik ve bağımsızlık ruhudur. Bu tarih şuurunu canlı tuttuğumuz sürece aşamayacağımız engel çözemeyeceğimiz sorun yoktur. Bugüne kadar bu ruhu zaafa uğratmak isteyenlere milletimiz gereken cevabı vermiştir bundan sonra da verecektir" dedi.


Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 92. yıldönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınlayan Gölbaşı Gençlik Derneği Başkanı Onur Altay , 27 Aralık 1919 tarihinin sadece takvim yapraklarından bir yaprak olmadığını belirterek,şu ifadelere yer verdi:

"Öyle tarihler vardır ki, o tarihlerin içinde milletlerin karakterleri saklıdır. Milletlerin mücadele azimleri ve kahramanlıkları saklıdır. 27 Aralık 1919 böyle bir gündür. Atatürk Ankaralılarla kucaklaşmadan Ankara'yı sevmişti. Ankara'nın seçilmesinde başka nelerde vardı. Ankara'nın stratejik konumu bunlardan biriydi. En önemlilerinden biri vatanı ve toprağı için canını vermeye hazır olan Ankaralıların varlığıydı. Ankara'nın bugün devletin de yönetim Cumhuriyetimizin en büyük eseridir. Bağımsızlık mücadelesinin her aşamasında yaşananları biz gençler olarak çok iyi biliyoruz ve farkındayız. Gölbaşı gençliği olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz.”

 

Bu haber toplam 1478 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.