1. HABERLER

  2. Gölbaşı Kaymakamlığı'ndan duygulandıran iftar
Gölbaşı Kaymakamlığı'ndan duygulandıran iftar

Gölbaşı Kaymakamlığı'ndan duygulandıran iftar

Gölbaşı Kaymakamlığı’nın şehit aileleri, gaziler ve protokol için verdiği iftar yemeği duygusal görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

A+A-

Gölbaşı Kaymakamlığı’nın şehit aileleri, gaziler ve protokol için verdiği iftar yemeği duygusal görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Akalın tesislerinde gerçekleşen iftar yemeğinde düzenlenen iftarda Kaymakam Şevket Cinbir ve eşi Hayriye Cinbir şehit aileleri ile gazileri ağırladı.

fotohaber.20120509140901.jpg

Konuklarıyla tek tek ilgilenen Kaymakam Cinbir, şehit aileleri ve gazilerin hal ve hatırlarını sordu, bir ihtiyaçları olup olmadığını öğrendi.Ezanın okunmasıyla birlikte davetliler oruçlarını açtı. Yenilen iftar yemeğinin ardından müftü Adem Karakelebek tarafından dua okundu.Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay yaptığı konuşmada, konukların Ramazan ayının hayırlar getirmesini temenni ederken, Kaymakam Şevket Cinbir yaptığı konuşmada Ramazan ayının rahmet ayı olduğunu ifade ederek şöyle dedi;

SİZLERLE AYNI SOFRADA BULUŞMAK AYRICALIKTIR

Gölbaşı Kaymakamlığı olarak şehit aileleri ve gazilerimizle iftar soframızı paylaşmak istedik. Şehit aileleri ve gazilerimiz soframıza renk getirdiler. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz.  Bu toprakları vatan yapmak, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için seve seve can veren aziz şehitlerimizin bize, bu millete emaneti olan aile bireyleri ve yine şehitlerimizin silah arkadaşları kahraman gazilerimiz ile bu iftar sofrasını paylaşıyor olmanın büyük bir mutluluk ve ayrıcalık olduğunu düşünüyorum.

ŞEHİT AİLESİNE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

Yapılan konuşmaların ardından 23 Kasım 2011’de Hakkari Çukurca’da, vatan savunmasında şehit düşen Şehit Kıdemli Piyade Başçavuş Ümit Tekinaslan’ın ailesine devlet övünç madalyası verildi. Kaymakam Cinbir’in Şehit Başçavuş Ümit Tekinaslan’ın devlet övünç madalyasını şehidin eşi Meral Tekinaslan’a verirken, hayır plaketini ise şehidin 5 yaşındaki oğlu İbrahim Sıdık Tekinaslan’a takdim etti.

Gölbaşı Kaymakamlığı’nın  duygusal iftar davetine Kaymakam Şevket Cinbir, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erkan Özçelik, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, hakim ve savcılar daire müdürleri, STK temsilcileri, siyasiler,  askeri personel ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Bu haber toplam 2528 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.