
GÖLBAŞI MECLİSİNDE ‘ÖNERGE’ TARTIŞMASI: KOMİSYON YANLIŞ MI ANLADI?
GÖLBAŞI MECLİSİNDE ‘ÖNERGE’ TARTIŞMASI: KOMİSYON YANLIŞ MI ANLADI?
Gölbaşı Belediye Meclisi’nde kırsal mahallelerin kaderini ilgilendiren “bağımsız bölüm sayısı” önergesi, komisyon raporunun ardından tartışmaların fitilini ateşledi. MHP’li Uğur Mirza, önergesinin yanlış yorumlandığını savunurken; BBP’li Mehmet Yıldız’dan "Hata yaptık, hakkı teslim edilmeli" çıkışı geldi.
Gölbaşı Belediye Meclisi’nin son oturumuna, kırsal yerleşim alanlarındaki konut sorununu çözmek için sunulan önerge damga vurdu. MHP Grup Başkanvekili Uğur Mirza tarafından verilen ve mahalle halkının aynı parsel üzerine birden fazla konut yapabilmesinin önünü açmayı hedefleyen önerge, İmar Komisyonu’nun "yetki" yorumuyla karşı karşıya kaldı.
MİRZA: "ÖNERGEM EKSİK VE YANLIŞ YORUMLANDI"
Tartışma, İmar Komisyonu’nun önergede adı geçen Ballıkpınar, Gerder, Gökçehöyük gibi mahallelerin Özel Çevre Koruma (ÖÇK) bölgesinde olduğunu ve yetkinin Bakanlıkta olduğunu belirterek konuyu Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne havale etmesiyle başladı.
Karara sert tepki gösteren Uğur Mirza, önergesinde sadece ÖÇK içindeki yerleri değil, "Başta" ifadesini kullanarak Gölbaşı’nın tamamındaki kırsal mahalleleri kastettiğini vurguladı. Mirza, "Önergem yanlış yorumlandı. Ben ÖÇK içinde kalan ve kalmayan tüm mahallelerdeki 'K' parsellerinde bağımsız bölüm sayısının artırılmasını istedim. Komisyon bu ayrımı yapmadan karar almıştır, düzeltilmelidir" dedi.
CHP VE AK PARTİ "BAKANLIK" DEDİ
Mecliste söz alan CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Çakmak ve AK Partili İmar Komisyonu Üyesi Muhsin Cebeoğlu, önergede adı geçen mahallelerin ÖÇK sınırları içerisinde yer alması nedeniyle ilgili kurumlarla temasa geçilmesi gerektiğini savundu. İmar Komisyonu Başkanı CHP’li Bülent Yılmaz da aynı tezi savundu.
KOMİSYON ÜYESİ MEHMET YILDIZ’DAN "ÖZ ELEŞTİRİ"
Tartışmalar sürerken, İmar Komisyonu’nun BBP’li üyesi Mehmet Yıldız’dan ezber bozan bir açıklama geldi. Komisyon üyesi olarak hatayı kabul eden Yıldız, Mirza’nın önergesinde bu durumu açıkça belirttiğini ifade ederek şu sözlerle hakkı teslim etti:
"Komisyon olarak eksik karar aldık. Uğur Mirza Bey önergesinde bu ayrımı zaten yapmıştı. Hakkı teslim etmek gerekir, komisyonun bu kararını düzeltmesi lazım."


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.