1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü: Dört Farklı Etkinlikte Tek Yürek
Gölbaşı’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü: Dört Farklı Etkinlikte Tek Yürek

Gölbaşı’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü: Dört Farklı Etkinlikte Tek Yürek

Gölbaşı’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü: Dört Farklı Etkinlikte Tek Yürek

A+A-

Gölbaşı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ilçenin dört ayrı noktasında düzenlenen anlamlı etkinliklerle özel bireylere destek mesajı verdi. Belediye, Kaymakamlık, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı programlar, farkındalık ve dayanışmayı güçlendirdi.

UYUM Öğrencilerinden Alkış Toplayan Gösteri

Gölbaşı Belediyesi Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi (UYUM) öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde tiyatro, koro ve halk oyunlarından oluşan “Benim Farkıma Var!” adlı program gerçekleştirdi. Öğrencilerin sahne performansları büyük beğeni toplarken, el emeği ürünlerin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

Kaymakamlıktan “Yetenek Bahçesi” Buluşması

Gölbaşı Kaymakamlığı koordinesinde Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda düzenlenen “Yetenek Bahçesi” etkinliğinde özel öğrenciler, atölye çalışmaları ve yıl boyu hazırladıkları projeleri sergiledi. Kaymakam Erol Rüstemoğlu, “Çocuklarımızın her biri bir ilham kaynağıdır” diyerek özel bireylere destek vurgusu yaptı.

Ülkü Ocakları’ndan Duygu Dolu Ziyaret

Ülkü Ocakları Gölbaşı İlçe Başkanlığı, engelli bireylerle bir araya gelerek onların taleplerini dinledi. Etkinlikte, engelli birey Aydın Eryılmaz’ın “Engel Tanımayan Şiirler” adlı kitabı İlçe Başkanı Özer Polat’a takdim edildi. Kitaptaki “Kızıl Elma” şiiri etkinliğe damga vurdu.

AK Parti’den Engelli Vatandaşlara Ev Ziyareti

AK Parti Gölbaşı Sosyal Politikalar Birim Başkanı Salim Karaaslan, İlçe Başkanı Selim Akceylan’ın talimatları doğrultusunda engelli vatandaşları ve ailelerini ziyaret etti. Ziyaretlerde engelli bireylerin sorunları ve talepleri dinlendi; sosyal belediyecilik anlayışının gereği olarak destek mesajı verildi.

Gölbaşı, 3 Aralık boyunca düzenlenen bu dört farklı etkinlikle, engelli bireylerin hayatın her alanında güçlü ve görünür olması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.