1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. GÖLBAŞI’NDAKİ CAMİLER GÜL SUYUYLA YIKANDI
GÖLBAŞI’NDAKİ CAMİLER GÜL SUYUYLA YIKANDI

GÖLBAŞI’NDAKİ CAMİLER GÜL SUYUYLA YIKANDI

Gölbaşı Belediyesi ekipleri, vatandaşların huzurla ibadet etmeleri için ellerin semaya açılacağı Miraç Kandili’nde ilçedeki camileri gül suyuyla yıkadı. Camilerin hem içinde hem dışında temizlik çalışması gerçekleştirildi.

A+A-

Belirli aralıklarla camilerin iç ve dış temizliğini yapan Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Miraç Kandili öncesi ilçedeki çok sayıda camide temizlik çalışması yaptı. Camilerin içi buharlı halı yıkama makinesiyle temizlenirken, dışarısı ise üfleme makinesi ve çalı süpürgeleriyle temizlendi. Ekipler camilerin içinin daha güzel kokması için makineyle gül suyu sıktı.

Hem içerde, hem de avluda çalışma yapan ekipler camileri pırıl pırıl yaptı.

Vatandaşlara ikram

Gölbaşı Belediyesi ekipleri, Merkez Meydan’da öğle namazına müteakip kandil nedeniyle, çorba, lokma ve kandil simidi ikramında bulundu. Vatandaşlar, aralıksız devam eden çalışmaları nedeniyle Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e teşekkür etti.

Depremde kaybettiğimiz canların acısı bir yıldır hiç dinmedi”

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve yüzyılın afeti olarak nitelendirilen 7,7 ve 7,6’lık depremlerin yıl dönümünde, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V), Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen mübarek Miraç Kandili’ni idrak edeceğiz. Depremde kaybettiğimiz canların acısı bir yıldır hiç dinmedi. Bugün edilecek dualarda eller onlar için semaya kalkacak. Biz de vatandaşlarımız için camilerin iç ve dış temizliğini yaptık. İstiyoruz ki hemşerilerimiz ibadetlerini huzur içinde yapabilsinler. Kandillerde camiler çok daha yoğun oluyor. Güzel kokularla camilerimizi pırıl pırıl yaptık, ikramlarda bulunduk. Kaybettiklerimizin mekânı cennet olsun” dedi.

Bu haber toplam 681 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.