1. HABERLER

  2. Gölbaşı'nın da artık bir koruma planı var
Gölbaşı'nın da artık bir koruma planı var

Gölbaşı'nın da artık bir koruma planı var

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Gölbaşı’nın doğal, tarihi, kültürel değerleri ve sosyo-ekonomik yapısını korumak amacıyla Gölbaşı Koruma Bölgesi Yönetim Plan çalışması yapmaya başladı.

A+A-

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Gölbaşı’nın doğal, tarihi, kültürel değerleri ve sosyo-ekonomik yapısını korumak amacıyla Gölbaşı Koruma Bölgesi Yönetim Plan çalışması yapmaya başladı.  

Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi Koruma Yönetim Planı toplantısı, Gölbaşı’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, Mogan ve Eymir göllerinin doğal yapısını korumak ve doğal kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla faaliyette bulunduklarını söyledi.

İyimaya,Türkiye’nin incisi Gölbaşı’nda oluşturulan oluşturulan koruma alanları, hassas yaşam ortamları ve nesli tehlike altındaki türlerin biyolojik çeşitliliğinin korunması ve yapılan tüm faaliyetlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasının önemine değindi.

Bu çalışmalar kapsamında Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi Koruma Yönetim Planı’nın geliştirdiklerini bildiren İyimaya, proje ile Mogan ve Eymir göllerinin temizlenmesi ve doğal yapısının korunmasının amaçlandığını anlattı.

GÖLBAŞI’NA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Gölbaşı’nın Ankara’ya yakınlığı ile Türkiye’nin incisi aday olmaya olduğunu kaydeden İyimaya, Gölbaşı’nın dünya literatüründe hak ettiği yeri alması gerektiğini söyledi. Gölbaşı’na çok farklı ve ilgiyle baktığına dikkat çeken İyimaya şunları kaydetti;

Gölbaşı’nı çok farklı seven bir arkadaşınız olarak, burada çok özel görevlerimizin olduğu bilinciyle yetkili arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bakanımıza ve bakanlık yetkililerine “Gölbaşı’na hepimiz sahip çıkmamız gerekiyor” dedim. Şu anda Mogan Gölü’nün temizliğiyle ilgili bakanlığımızın da içinde bulunduğu bir temizleme çalışması var. Belki şu an aldığımız tedbirler daha önce yapılmış olsaydı, bu kaynaklar daha farklı alanlarda kullanılabilirdi.

GÖLBAŞILI DA SAHİP ÇIKMALI

Biz Çevre Bakanlığı olarak bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Yerel kaynaklar da bu işe sahip çıkmasını sağlamak istiyoruz. Gölbaşı Koruma Bölgesi Koruma planı da bu nedenle yapılıyor.

GÖLBAŞI’NA ÇOK FARKLI BAKIYORUZ

Sorumlu bulunduğumuz bir çok koruma bölgesi var ama biz Gölbaşı’na gerçekten çok farklı bir gözle bakıyoruz. Gölbaşı’nın tarihteki yerini, gelecekteki yerini alması için bazı çalışmalar yapılması gerekli. Bu işe Gölbaşı sahip çıkmazsa, kimse sahip çıkmaz. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak her zaman Gölbaşılıların yanında olacağız.

“MOGAN HAYAT BULACAK”

Geçmiş yıllar,da da Mogan’ın temizlenmesi için çalıştaylar yapıldığını ancak, 25 yıldır bu çalışmalardan bir sonuç alınamadığını söyleyen Duruay  , “Meclis Başkanımız sayın Cemil Çiçek ve Bakanlıklarımızın önderliğinde gerçekleştirilen çalışmalardan gurur duyuyorum. Bizler seneler önce Mogan’da yüzer, balık tutardık. Ancak son yıllarda balığında, çevrenin de tadı yok. Meclis Başkanımıza, Bakanlıklarımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

GÖLÜMÜZ HAYAT BULACAK

Onların hassasiyeti ile gölümüz hayat bulacak. Dış ülkelerin göl ve göletlerine bakıldığında Mogan’ın Başkentimizin simgesi olmaması için bir sebep yok. Gölümüz yalnızca koruma altında bırakılmamalı. Mogan Gölü’nün sadece Başkent değil, dünyaya örnek olacağına ve sayılı göller arasına gireceğine inanıyorum. Su demek, medeniyet demek. Emek ve hassasiyetlerinden dolayı herkese teşekkür ederim” diyerek sempozyumun da hayırlı olmasını diledi.

Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi Koruma Yönetim Planı toplantısına, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Belediye Başkanı Fatih Duruay, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Banu Aslanca, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Hatice Akgül’ün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

 

 

 

 

Bu haber toplam 2951 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.