1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İL SPOR GÜVENLİK KURULU TOPLANDI
İL SPOR GÜVENLİK KURULU TOPLANDI

İL SPOR GÜVENLİK KURULU TOPLANDI

Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ben Melih Gökçek olarak profesyonel spordan elimi çekiyorum. Biz Ankara için elimizden geleni yaptık, fakat yaşadığımız olumsuz gelişmeler bizi profesyonellikten soğuttu” dedi.

A+A-

Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ben Melih Gökçek olarak profesyonel spordan elimi çekiyorum. Biz Ankara için elimizden geleni yaptık, fakat yaşadığımız olumsuz gelişmeler bizi profesyonellikten soğuttu” dedi.

         Ankara Valisi Alaaddin Yüksel Başkanlığı’nda toplanan  İl Spor Güvenlik Kurulu, 2011- 2012  spor sezonu öncesi sportif müsabakalarda gerçekleştirilecek uygulamalar ve alınacak önlemleri görüştü.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İl jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve konuyla ilgili bakanlıklara bağlı müdürlük yetkilerinin yanı sıra Ankara’da sportif faaliyet gösteren kulüplerin başkan ve yetkilileri katıldılar.

Toplantının başkanlığını yapan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel,  2011- 2012 değişik branşlardaki spor  sezonu öncesi, yeni çıkan 6222 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde, yeni sezonda alınacak, uyulması gereken kurallar ve alınması gerekli önlemler hakkında ilgili yöneticiler ve kulüp yetkililerine bilgi verdi.

Toplantıda, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in gerçek bir spor sevdalısı olarak takdim ettiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuşmasında Dünya üzerinde futbolda lig şampiyonu çıkaramayan tek Başkent’in Ankara olmasından büyük üzüntü duyduğunu kaydederek; “ Gidişata göre maalesef bu durum uzun bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Ben Melih Gökçek olarak profesyonel spordan elimi çekiyorum. Biz Ankara için elimizden geleni yaptık, fakat yaşadığımız olumsuz gelişmeler bizi profesyonellikten soğuttu” dedi

Geçtiğimiz yıllarda gerçek seyircilerin statlardan uzak durduğunu hatırlatan Başkan Gökçek “ Yeni çıkan yasanın uygulanması ile artık gerçek seyircinin statlara geleceğini ümit ediyorum. Geçtiğimiz yıl Ankaragücü’nün gerçek taraftarı olamayacak bir gurubun küfürlü tezahüratı ve çıkardığı olaylar sonucu kulübe eski para ile 840 milyar lira para cezası geldi” diye konuştu.  

Bundan sonrada sporun tüm amatör branşlarına desteğinin devam edeceğini ifade eden Başkan Gökçek, sözlerine şöyle devam etti;

Amatör spora elimizden gelen her konuda katkı vermeyi sürdüreceğiz. Özellikle tesis yapımına öne veriyoruz. Saray Spor Tesisleri Dünya’nın en mükemmel tesisi olarak duruyor.

Bu tesisimizi de spor akademisi olarak hizmet vermesi için bir üniversiteye vermeyi düşünüyoruz. Amacımız bu spor akademisinin Türk Sporu’na uzun yıllar hizmet verecek yıldızlar yetiştirmesidir.”

 

-FENERBAHÇE’NİN ŞAMPİYONLAR LİGİ DIŞINDA KALMASI  

 BENİ ÇOK ÜZDÜ

 

Başkan Gökçek, toplantıdan çıkarken gazetecilerin Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden çıkarılmasını nasıl karşılıyorsunuz şeklindeki sorusuna karşılık olarak,“Bu duruma çok üzüldüm. Ben doğduğumda babam bana koyu bir Fenerbahçe taraftarı olarak o dönemde takımın önemli oyuncularından Melih’in adını koydu. Ben de bir Fenerbahçeli olarak bu gelişmeden büyük üzüntü duydum. Bir yöneticinin yaptığı şahsi hatalar böyle büyük bir camiaya ödettirilmemeli diye düşünüyorum” dedi.

Bu haber toplam 1245 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.