1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. İnce'den Cemil Çiçek'e ağır mı ağır eleştiri
İnce'den Cemil Çiçek'e ağır mı ağır eleştiri

İnce'den Cemil Çiçek'e ağır mı ağır eleştiri

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce,Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e sert eleştiriler yöneltti.

A+A-

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Sayın Çiçek, bize el uzatıyormuş eli havada kalıyormuş. Aklın, beynin, yüreğin, bedenin, ruhun, her yerin AKP'de olduğu sürece elin de orada demektir'' dedi.

"ŞİMDİ DE TAYYİP ERDOĞAN'IN ADAMISIN"

İnce, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında tutuklu milletvekillerinin bir partinin değil, yasama organın sorunu olduğu söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ''bağımsız düşünme yeteneği olmayan birisi'' olduğunu iddia eden İnce, ''Hapisteki milletvekillerini ziyaret edemeyecek kadar aciz birisidir. Acaba ziyaret edersem Sayın Erdoğan bana ne der diye korkmaktadır'' ifadesini kullandı. İnce, şunları söyledi: ''Bize el uzatıyormuş eli havada kalıyormuş. Sayın Çiçek; aklın, beynin, yüreğin, bedenin, ruhun, her yerin AKP'de olduğu sürece elin de orada demektir. Tarafsız bir Meclis Başkanı olamadın ne yazık ki. Genel Başkanımızın 'kalıbının adamı değil' sözleriyle ilgili Sayın Çiçek 'siyaset adamı kalıbına göre değil, konumuna göre konuşur' dedi. Sayın Çiçek, sen ne kalıbının adamısın ne de konumunun adamısın, sen Recep Erdoğan'ın adamısın. Bir zamanlar Özal'ın, sonra Mesut Yılmaz'ın sonra Erbakan'ın şimdi de Tayyip Erdoğan'ın adamısın. Yani Özal ile birlikte 'siyasi yasaklar sürmelidir' diye propaganda yaptın, 12 Eylül faşizmini savundun, şimdi de AKP faşizmini savunuyorsun. Geçmişten bugüne hiç bir değişiklik yok Sayın Çiçek'te. Mehmet Metiner'in kürsüdeki milletvekiline saldırmasıyla ilgili 'Meclis'e yakışmıyor' diyor, bu kadar. Evrak memuru bu kadar olur. Meclis başkanısın, gereğini niye yapmıyorsun 'Gelin yalvarın' diyor. Sayın Çiçek, yalvarma modeli size aittir. Bizim kitabımızda yalvarma, yağcılık, yalakalık yoktur. Meclis Başkanlığı'nı tartışmaya açmamak için şimdiye kadar susmuş. Sayın Çiçek, makam mı kaldı CHP olarak evrak memuru konumundaki Sayın Çiçek'i tanımıyoruz, zorunlu haller dışında muhatap olmayacağız.''

Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.