1. HABERLER

  2. İnşallah Vali olursun
İnşallah Vali olursun

İnşallah Vali olursun

‘Sizin sorunlarınızı dinlemeye geldik’ diyen Kaymakam Zengin’e bazı vatandaşların ‘İnşallah Vali olursun’ şeklinde sevgilerini dile getirmesi ise davetlilerin yüzlerini güldürdü.

A+A-

Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin ve Kaymakamlık Müdürleri Akören Çarsak Köyü halkına ziyaret etti. İlginç ve renkli görüntülere sahne olan ziyaretten memnun kalan köy halkının Kaymakam Raşit Zengin’e gösterdikleri sevgi görülmeye değerdi. ‘Sizin sorunlarınızı dinlemeye geldik’ diyen Kaymakam Zengin’e bazı vatandaşların ‘İnşallah Vali olursun’ şeklinde sevgilerini dile getirmesi ise davetlilerin yüzlerini güldürdü.

fotogalari.20111129164050.jpg

Akören Çarsak Köyü’ne yapılan ziyarete Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin başta olmak üzere, Kaymakamlık birim müdürleri, Garnizon Komutanvekili Üsteğmen Mehmet Kuşça, Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr Nevzat Aypek, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aypek, MHP İl Genel Meclis Üyeleri Fehmi Kandemir ile Halil Yurtseven ve mahalle halkı katıldı.

Akören Çarsak Köyü Yardımlaşma Derneği Sosyal Tesislerinin önünde gelecek olan misafirlerini bekleyen köy halkının heyecanları hareketlerine de yansıdı. Kaymakam Raşit Zengin ve beraberindeki kalabalık heyetin köye gelmesi ile birlikte köy halkı davetlilere hoş geldiniz demek için sıraya girdi.

Sıcak ve samimi görüntülere sahne olan ziyarette yaklaşık 1000 kişilik kapasiteli sosyal tesislerde köy halkı misafirlerini en iyi şekilde ağırladı.

Daha önceden hazırlanmış olan köy sofrasına oturan misafirler, hem ziyaretten hem de görmüş oldukları ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Misafirlere öğle yemeğinde, köylü hanımlar tarafından hazırlanan yoğurtlu Çorba, kavurma, köy pilavı, salata, köy yoğurdu ikram edildi.

Yenen yemeklerin, içilen çayların ardından Kaymakam Zengin, köylülere hitaben bir konuşma yaptı. Gölbaşı’nın Akören Çarsak Köyü ile birlikte 7 köyü olduğunu ifade eden Zengin, Akören Köyü’ne gelmiş olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Zengin, konuşmasında köy halkının sıkıntılarını dinledi. Programda ayrıca Müdürler teker teker kendilerini tanıtarak, kapılarının her zaman köy halkına açık olduğunu belirttiler.

Bu zamana kadar hatırlanmayan ve unutulmuş olan Akören Çarsak Köyü halkı, böyle bir ziyaretin ilk defa gerçekleştiğini söyleyerek, “Bizim sorunlarımızı ve isteklerimizi dinlemek için köyümüze kadar gelmiş olmanız bizleri sevindirdi. İnşallah bu ziyaretlerin devamı gelir. Biz köy halkı olarak sizleri ağırlamaktan onur duyarız” dediler.

İnşallah Vali olursun

Kaymakam Raşit Zengin köylülere kendini tanıtırken, bir vatandaşın ‘İnşallah Vali olursun’ demesi salonda yüzleri güldürdü. Zengin, mesleğe başladığı andan itibaren nerelerde görev yaptığı konusunda köy halkına bilgi verdi. Zengin’in samimi ve içten konuşması köy halkı tarafından beğeni toplarken, konuşmasının sonunda ‘Son olarak Gölbaşı’nda Kaymakam olarak görevlendirildim’ demesi üzerine, arka taraflardan bir vatandaş ayağa kalkarak, ‘İnşallah Vali olursun’ diyerek seslendi. Bunun üzerine köy halkıda bu isteğe alkışlarıyla eşlik ederek destek verdi.

Köy halkının isteklerini dinleyen heyet, istekleri bir bir not etti. Köy halkının en büyük isteği ise yarım asrı dolduran Camilerinin kubbesinin ve çatısının yapılması idi. Kaymakam Raşit Zengin, köy halkının bu isteğine ‘Gölbaşı’nda birçok hayırseverimiz var. Bu sorun biraz maddiyata bağlı. Bizde Kaymakamlık olarak gerekli girişimlerde bulunuruz. Hayırseverlerimize durumu iletiriz. Çözülemeyecek bir sorun değil” şeklinde cevap verdi.

Geçmişte idari bağlılığı Bala ilçesi olan eskilerin diliyle (Akviran Çarsak) Akörençarsak geçtiğimiz aylarda Gölbaşı'na bağlanarak, Gölbaşı’nın köy statüsünde olan yedi köyünden biri olarak kayıtlara geçmişti.

Kuruluşu Osmanlı dönemine dayanan ve l800 yıllarda kurulduğu tahmin edilen köy Ankara genelinde 6 bin nüfusa sahip. Gölbaşı'nda 80 hanesi olan köyün mevcut nüfusu 250 civarında. Sürekli göç veren bir özelliğine sahip olan Akörençarsak, Konya-Ankara devlet yolu üzerinde Ankara’ya 74, Gölbaşına 54 km. mesafede bir köy.

 

Bu haber toplam 3254 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.