1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İP'li kız Cumhuriyet'te tam sayfa
İP'li kız Cumhuriyet'te tam sayfa

İP'li kız Cumhuriyet'te tam sayfa

Cumhuriyet ilk kez GÜZEL BİR SOLCU KIZ görmüş olmalı...

A+A-

Cumhuriyet Gazetesi solcu kızlar güzel mi olur çirkin mi olur tartışmasını alevlendirecek bir mizanpaja imza attı.

İşçi Partisi'nin polis tarafından basılmasını protesto eden bir kızın fotoğrafını gazetenin iç sayfalarında boydan boya veren gazete, 'Cumhuriyet ilk kez güzel bir solcu kız görmüş olmalı' yorumlarını akıllara getirdi.

GÜZEL ÇİRKİN SOLCU KIZ TARTIŞMASI

Medyada solcu kızların güzelliği ya da çirkinliğiyle ilgili en büyük tartışmayı ise Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç başlatmıştı.

ENGİN ARDIÇ'IN TEPKİ ÇEKEN YAZISI

Engin Ardıç, aynı gazetede köşe yazan Emre Aköz'e İzmir'de 9 Eylül Üniversitesi'nde yapılan yumurtalı tepkiyi kaleme almıştı. Ardıç, protesto gösterisi yapan kızları 'solculuk kisvesi altında faşizme hizmet ediyorlar' diye suçlayarak, eylemcilerle ilgili çirkin ifadelerde bulunmuştu. Ardıç'a göre, gösterici kızların tek ortak özellikleri, çirkin olmaları! Bununla da yetinmeyen Ardıç, Aköz'e bir tavsiyede de bulunmuştu: 'Keşke o kızı tutup şap diye öpseydin Emre! Belli ki kimse öpmemiş..'

TEMEKURAN'DAN ARDIÇ'A SERT CEVAP

Engin Ardıç'ın bu satırlarına en büyük tepkiyi ise Ece Temelkuran vermişti. Temelkuran, 'Hem ayarları bozuk hem de şişmanlar herkesten! Hadi bu adamlar, tıpkı memleketteki, önünü kaşıyıp duran ve kadınların "öpülünce adam olacağını" düşünen binlerce benzerleri gibi, dipsizler. Ama bu yazıları o köşelere koyan editörlerin, genel yayın yönetmenlerinin de mi dibi yok? Komple mi haysiyetsiz gazeteciler?' diye yazmıştı.

Bu haber toplam 5138 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.