1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İsrail istihbaratından şaşırtan Türkiye raporu
İsrail istihbaratından şaşırtan Türkiye raporu

İsrail istihbaratından şaşırtan Türkiye raporu

İsrailli istihbarat yetkilileri Hamas’ın, Türkiye’den üye topladığını öne sürdü.

A+A-

İsrail istihbarat servisi Şin Bet'ten dün yapılan açıklamada, Hamas'ın Türkiye'de yeni militanlar toplamak ve Ortadoğu'daki operasyonların bazılarını yönetmek için bir komuta merkezi kurduğunu öne sürdü.

SORUŞTURMA SIRASINDA ORTAYA ÇIKTI

Jerusalem Post gazetesi, Hamas'ın Türkiye'deki varlığının, yakın zamanda Batı Şeria ve Kudüs'te faaliyet gösterdiği öğrenilen 13 terör hücresiyle ilgili soruşturma sırasında ortaya çıktığını iddia etti.

Terör hücrelerinden birinin Kudüs'te bir intihar saldırısı planı yaptığı ancak saldırının önlendiği belirtildi.

ÜRDÜN'DEKİ YÖNETİCİ TÜRKİYE'DEKİ OPERASYONLARI YÖNETİYOR

Habere göre, üst düzey bir Şin Bet yetkilisi, Hamas'ın Türkiye'deki komuta merkezinin yakalanan terör hücreleriyle doğrudan bağlantılı olmadığını, ancak Ürdün'de yaşayan önemli bir Hamas yöneticisinin, Suriye, Türkiye ve Çin'deki operasyonları yönettiğini dile getirdi.

Şin Bet yetkilileri, Hamas'ın Çin'deki faaliyetlerinin mali operasyonlarla sınırlı olduğunu ve bu bağlamda örgütün Çin'de kara para akladığını söyledi. Hamas'ın Türkiye'de de üye topladığına inanıldığı ifade edildi.

YA'ALON'DAN AĞIR SÖZLER

İsrail Başbakan Yardımcısı ve Stratejik İlişkiler Bakanı Moşe Ya'alon ise dün, Ankara'yı Hamas ve İran'la işbirliği yapmakla suçladı.

Ya'alon, Tel Aviv'de bir konferans sırasında yaptığı konuşmada, "İran ve Hamas'la işbirliği yapan bir hükümete nasıl güvenebilirsiniz?" dedi.

Bu haber toplam 1530 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.