1. HABERLER

  2. Kadına Karşı Şiddet Paneli sınıfta kaldı
Kadına Karşı Şiddet Paneli sınıfta kaldı

Kadına Karşı Şiddet Paneli sınıfta kaldı

Ankara Barosu, Ankara Soroptimist Kulübü, Gölbaşı Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği tarafından düzenlenen panele kadınlar tarafından beklenen ilgi gösterilmedi.

A+A-

5 Aralık Kadın Hakları günü nedeniyle Gölbaşı’nda ‘Kadının Seçme-Seçilme Hakkı ve Kadına Şiddet Karşı Şiddet’ konulu panel düzenlendi.

Ankara Barosu, Ankara Soroptimist Kulübü, Gölbaşı Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği tarafından Zübeyde Hanım aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen panele kadınlar tarafından beklenen ilgi gösterilmedi.

Panele, Gölbaşı Belediye Başkanı ve eşi Seher Odabaşı, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kudret Güven, Ankara Barosu Gelincik Projesi Başkanı Av. Hilal Akdeniz, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şenay Önder ve az sayıda kadın vatandaşlar katıldı.

Kadına Şiddet panelinde Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şenay Önder, konuşmasında seçme-seçilme hakkının doğuşu hakkında katılımcılara bilgi verirken, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise, “Kadınlarımıza yönelik hazırlanan her türlü panel ve programlara Gölbaşı Belediyesi olarak kapımız açık. Kadına şiddeti hiçbir zaman tasdiklemiyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN KANAYAN BİR YARASIDIR

Programa konuşmacı olarak katılan Ankara Barosu Gelincik Projesi Başkanı Av. Hilal Akdeniz, kadına yönelik şiddetin son yıllardaki oranları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Kadına karşı şiddetin giderek artış gösterdiğine dikkat çeken Akdeniz, “Kadına karşı şiddet, insan haklarının ve özgürlüğün ihlalidir. Kadına karşı şiddetin beslendiği nokta ise kadının erkekten daha güçsüz olmasıdır. Bu sorun toplumsal olmaktan çıkmış ve Türkiye’nin kanayan bir yarası durumuna gelmiştir. Kültür ve eğitim düzeyindeki düşüklük, son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz şiddetin hızla çoğalmasına neden olmuştur” dedi.

Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kudret Güven de yaptığı konuşmasında kadına karşı şiddetin getirdiği sorunlardan bahsederek, Türkiye’nin acı gerçeklerine değindi.

BARO BAŞKANI GEÇ KALINCA!..

Düzenlenen panelde açılış konuşmasını yapacak olan Av. Metin Feyzioğlu’nun programa son dakikalarda katılması tepki çekti.

Panele dinleyici olarak katılan bazı vatandaşlar, programın başlamaması üzerine salondan ayrılırken, Feyzioğlu, konuşmacı olarak katılacağı programa yaklaşık iki saat sonra gelebildi. İşlerinin yoğunluğu nedeni ile panele geç kalan Feyzioğlu, katılımcılardan özür dileyerek, kadına karşı şiddet ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.

Bu haber toplam 1259 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.