1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Karabuğday hasadı başladı
Karabuğday hasadı başladı

Karabuğday hasadı başladı

Gölbaşı Belediyesi, çiftçiler için yeni bir ekonomik değer oluşturmak amacıyla karabuğday ekim çalışmalarını başlattı.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi, çiftçiler için yeni bir ekonomik değer oluşturmak amacıyla karabuğday ekim çalışmalarını başlattı. Düzenlenen etkinlikte konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, karabuğdayın sağlıklı beslenmedeki rolü ve iklim değişikliğine karşı dayanıklı yapısıyla öne çıkan bir ürün olduğunu vurguladı. 

 

 

Gölbaşı Belediyesi, çiftçiler için yeni bir ekonomik değer oluşturmak amacıyla karabuğday ekimine öncelik etmeye başladı. Bu kapsamında Ballıkpınar’da bulunan Gölbaşı Belediyesi Tarımsal Ürün Yetiştirme Alanı’nda Karabuğday Ekim Etkinliği düzenlendi. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Genel Sekreter Yardımcısı ve Kırsal Hizmetlerden Sorumlu Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ruhi Bedir, Gölbaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Erşan, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Yiğit, ilçe protokolü, meclis üyeleri, il hemşehri derneği başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

Tohumları Odabaşı toprağa attı

 

Etkinlikte buğdaygiller familyasından olmayan ve gluten içermeyen özelliğiyle çölyak hastaları için önemli bir besin kaynağı olan karabuğday tohumları, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı tarafından toprakla buluşturuldu.

 

“Karabuğday ilçe tarımı için stratejik bir ürün”

 

Karabuğdayın Gölbaşı tarımına yeni bir soluk getireceğini belirten Odabaşı etkinlikte yaptığı konuşmada iklim değişikliğinin tarım üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek karabuğdayın kuraklığa dayanıklı, düşük maliyetli ve organik tarıma uygun bir ürün olduğunu söyledi.

 “Kısa sürede hasat edilebilmesi ve her türlü toprakta yetişebilmesi, karabuğdayı ilçe tarımı için stratejik bir ürün haline getiriyor. Ayrıca nadasa bırakılan arazilerde de ekilebilir, toprağı iyileştirir ve arıcılığa büyük katkı sağlar.” diyen Odabaşı sözlerine şöyle devam etti:

“Karabuğday, verimsiz veya nadasa bırakılan arazilerde bile rahatlıkla yetiştirilebilir. Bu da çiftçilerimiz için ek gelir demek. Ayrıca hayvan yemi olarak da kullanılabilmesi, hayvancılıkla uğraşan üreticilerimize avantaj sağlayacaktır"

 

“Belediye olarak destek vermeye devam edeceğiz”

 

Belediye olarak çiftçilere teknik destek sağlayacaklarını ve karabuğdayın yaygınlaşması için çalışacaklarını ifade eden Başkan Odabaşı, "Bu ürünün Gölbaşı’nda marka değeri yaratmasını hedefliyoruz. Emeği geçen tüm teknik ekibimize, çiftçilerimize ve bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu adım, ilçemiz tarımı için yeni bir dönüm noktası olur" şeklinde konuştu. 

Ahmet Mekin Tüzün de ABB olarak tarımı milli mesele olarak gördüklerini, yerel yönetimlerle birlikte karabuğdayın yaygınlaşması için gerekli tüm desteği vereceklerini belirtti.

 

Program sonunda katılımcılara karabuğdaydan yapılmış ürünler ikram edildi.

Bu haber toplam 241 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.