1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KCK operasyonlarında son dalga
KCK operasyonlarında son dalga

KCK operasyonlarında son dalga

16 ildeki operasyonlarda 60 kişi gözaltına alınırken gözaltına alınanların sayısının artması bekleniyor..

A+A-

İstanbul, Ankara, Bursa ve Diyarbakır'da başta olmak üzere 16 ilde gerçekleştirilen KCK operasyonlarında 60 kişi gözaltına alındı. Son KCK dalgasında gözaltı sayısının artması bekleniyor.. Polisin elinde 70 arama noktası bulunduğu ifade ediliyor..İstanbul'da da Asrın Hukuk bürosunda arama yapılıyor.

ÖCALAN'IN AVUKATLARI GÖZALTINDA

Öcalan'ın avukatlığını yapan Şırnak'ta 2, Batman'da 1 olmak üzere 3 avukatın ev ve işyerlerine eş zamanlı baskın düzenlendi. Aramalar sürüyor.

DİYARBAKIR'DA EŞ ZAMANLI BASKIN

Diyarbakır'da birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bu sabah 05.00'te Diyarbakır merkezde bulunan çok sayıda ikamete eş zamanlı baskın düzenlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında BDP ilçe parti binalarının da olduğu yerlerde arama yaptı. Operasyonda KCK yapılanması içinde yer aldığı belirlenen 30'a yakın kişi gözaltına alındı. Aramalarda çok sayıda bilgisayar ve örgütsel dokümana el konuldu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara'da da başlatılan KCK Operasyonu Kapsamı'nda İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın savunmasını üstlenen Avukatlardan Ayşe Batumlu ve Metin Denizbüyük'ün ev ve bürolarında arama yapıyor.

BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ GÖZALTINA ALINACAK

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, savcılıktan alınan izin ile gerçekleştirilen bu operasyon kapsamında Bursa'da İnsan Hakları Derneği'nin bir dönem başkanlığını yapan Ayşe Batumlu ve geçtiğimiz Haziran ayında yapılan genel seçimlere bağımsız milletvekili adayı olarak katılan BDP'nin desteklediği Metin Denizbüyük'ün gözaltına alınacağını söylediler.

Bu haber toplam 1118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.