1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kemal Burkay ilk kez canlı yayında - İzle
Kemal Burkay ilk kez canlı yayında - İzle

Kemal Burkay ilk kez canlı yayında - İzle

31 yıl sonra Türkiye'ye dönen Kemal Burkay, ilk kez canlı yayına katıldı.

A+A-

31 yıl sonra vatan topraklarına dönüş yapan Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Kemal Burkay, katıldığı ilk canlı yayın programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

''AK PARTİ'NİN ADAMI DEĞİLİM''

CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın modaretörlüğünde gerçekleştirilen Tarafsız Bölge programına konuk olan Kemal Burkay, Türkiye'ye dönüşü ve sonrasında yaşanan süreci anlattı. Türkiye'ye dönüşü sonrası AK Parti'nin adamı gibi gösterilme söylentilerine çok bozulduğunu belirten Burkay: ''Ben AK Partili değilim, BDP'lide değilim. Türkiye'ye dönüşümü hükümetin bir projesi gibi göstermemek lazım. Beni AK Parti'nin adamı gibi göstermek haksızlık. Bunlar gülünç ve komik şeyler'' ifadelerine yer verdi.

KÜRT SORUNU NASIL ÇÖZÜLEBİLİR?

Kürt sorunun çözümüne yönelik bir öngörüde bulunan Burkay, PKK'nın silah bırakmasının bu sorununun çözümü için önemli bir adım olduğunu belirtti. PKK'nın silah bırakmasının Kürt hareketi için önemli bir adım olacağını ifade eden Burkay: ''Ben PKK adına konuşamam. Eğer PKK'nın silah bırakmasını istiyorsak o zaman silahları karşılık susturmak lazım. Yani ordu silah bıraksın falan demiyoruz tabi. Kimse bir ülkenin ordusuna silah bırak diyemez. Ama diyalog ve barış sürecine şans tanımak için silahlar karşılıklı susturulabilir.'' Dedi.

HAK-PAR'A DESTEK VERECEK

Bundan sonra ne yapacağına ilişkin soruya da yanıt veren Kemal Burkay, HAK-PAR'a katılabileceğini açıkladı. Canlı yayında Gülümse şiirini de canlı olarak seslendiren Burkay'ın bir hayli duygulandığı dikkatlerden kaçmadı.

KEMAL BURKAY: BEN AK PARTİ'Lİ DEĞİLİM

KEMAL BURKAY: KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ VE GÜLÜMSE ŞİİRİ

Bu haber toplam 1746 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.