
KENT ESTETİĞİ’NDEN “YAPRAK” ALARMI
Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ekipleri ana cadde, bulvar ve meydanlarda “yaprak” alarmı verdi.
Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ekipleri ana cadde, bulvar ve meydanlarda “yaprak” alarmı verdi. Yurdun büyük bir bölümünde olduğu gibi Ankara’yı da etkisi altına alan şiddetli yağış sonucu aşırı şekilde dökülen yapraklar, Kent Estetiği ekipleri tarafından yoğun bir tempoyla toplanıyor.
Yaprakların birikerek mazgalları tıkadığını ve taşkınlara yol açtığını dile getiren Kent Estetiği yetkilileri, şu açıklamayı yaptılar:
“Sonbaharda sararan ve dökülen yaprakların ayrı bir güzelliği var ancak mazgalları tıkadığı için acil önlem almak zorundayız. Süpürme işlemlerimiz rutin olarak her gün devam etmektedir. Ancak yağışların başlamasıyla birlikte ekiplerimizin sayısını artırdık. 250 kişilik ekiplerimiz ayrı ayrı şehrin ana arter ve bulvarlarına dağılarak, yaprak toplama konusunda yoğun bir çalışma yürütüyor. Yağış altında süpürme işlerini devam ettiriyorlar. Bir anda her yere müdahale etme şansımız yok ancak elimizden geldiği kadar hızlı davranmaya çalışıyoruz. Aynı hassasiyeti ilçe belediyelerinden de bekliyoruz. Bir yerdeki tıkanıklık sonuçta her yeri etkileyebiliyor.”
“MAZGALLARI ÇÖPLÜK GİBİ KULLANMASINLAR”
Kent içinde bulvar, cadde ve sokaklarda aşırı yağışlarda taşkınların oluşmaması için mazgalların çöplük gibi kullanılmaması gerektiği konusunda da vatandaşları uyaran yetkililer, “Maalesef bazı kişiler bahçesindeki dökülen yaprakları, kırılan dalları toplayıp caddelere, sokaklara gelişigüzel atıyorlar. Bu da mazgalların tekrar tekrar tıkanmasına neden oluyor. Mazgalları çöplük gibi kullanıyorlar. Vatandaşlarımızdan da ricamız mazgalları lütfen çöplük gibi kullanmasınlar, topladıkları yaprak ve dalları atmasınlar” diye konuştular.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.