1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul planı
Kılıçdaroğlu'nun İstanbul planı

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul planı

CHP'nin 13 Mayıs'taki İstanbul İl Kongresi'nde Ankara formülü devrede.

A+A-

Olağan büyük kurultay sürecinde olan CHP'de tüm gözler İstanbul İl Başkanlığı yarışına çevrildi. 13 Mayıs'ta Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak İstanbul İl Kongresi'ni 'hasarsız' atlatmak isteyen genel merkez yönetimi bir süre önce Başkent Ankara'da uyguladığı 'mevcut başkanla devam' formülünü İstanbul için de devreye sokmaya hazırlanıyor.

AĞIR TOPLAR SALICI DEDİ

Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ve İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın da bulunduğu 'ağır topları', Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da 'olur'unu alarak kongre öncesi delegasyona 'Oğuz Salıcı ile devam' işareti verdi. İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de bu işareti destekleyenler arasında.

KULİSLERDE ADI GEÇEN İSİMLER

Salıcı ile 2014 yerel seçimlerine kadar yola devam stratejisi üzerine işadamı Cemal Canpolat adaylık yarışından çekildi. Salıcı'nın karşısında güçlü aday olarak şu anda Ali Özcan ismi öne çıkıyor. Kulislerde Seyfullah Beysülen, Mustafa Kul, Bülent Kerimoğlu, Cemal Özdemir, Çetin Soysal, Rıdvan Budak, Ethem Cankurtaran, Semih Eryıldız, Erol Şahin, Hıdır Tanrıverdi ve Dilara Bayıllıoğlu'nun da adaylıkları da konuşuluyor.

ANKARA FORMÜLÜ İSTANBUL'DA İŞLEMEZ

Kulislerde, Ankara'da sıkıntı yaratan 'mevcutla devam' formülünün İstanbul'da işlemeyebileceği konuşuluyor. Özellikle delege yapısındaki Alevi ağırlığı ve yüksek sesle dillendirilen 'genel merkez Alevi başkan istemiyor' söyleminin genel merkezi sıkıntıya sokabileceği öne sürülüyor. Gürsel Tekin ve Bihlun Tamaylıgil'in de 'Salıcı ile devam' formülüne sıcak bakmadıkları belirtiliyor.

İSTANBUL'U ALIN, TÜRKİYE'Yİ DEĞİŞTİRELİM

Öte yandan önceki gün İstanbul'da 12 belediye başkanı ve 39 ilçe yöneticisiyle toplantı yapan Kılıçdaroğlu'nun parti örgütüne 2014 yerel seçimlerini kastederek,'İstanbul'u alın, bunun için ne gerekiyorsa yapın. Büyükşehir'i alırsak Türkiye'de de birçok şeyi değiştirebileceğimizi unutmayın' dediği öğrenildi.'Sokağa daha çok inelim, daha çok kapı çalalım' diyen CHP lideri 2014'te minimum 20 ilçe belediye başkalığının kazanılmasını istiyor. (Akşam)

Bu haber toplam 1706 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.