1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kırklareli'nin tek sineması kapandı
Kırklareli'nin tek sineması kapandı

Kırklareli'nin tek sineması kapandı

Türkiye'de sineması olmayan Tunceli, Bayburt, Şırnak, Ardahan ve Kilis illerine, Kırklareli de eklendi.

A+A-

Kırklareli'de, 11 yıldır 6 salonuyla faaliyet gösteren Cine Plaza perdelerini kapadı.

Cine Palaza işletmecisi Gürhan Toker, Kırklareli halkının sinemaya ilgi göstermediğini ve uzun süre zararına hizmet verdiklerini söyledi.

Son bir yılda, sinemaya film izlemeye gelenlerin sayısının günlük 3 kişiye kadar düştüğünü anlatan Toker, şöyle konuştu:

''11 yıl önce sinemayı açarken çok heyecanlı ve mutluyduk. Kırklareli'de sinemayı açtığımızda 20 yıllık sinemasızlığa son vermiştik. Sinemada film izleme keyfini yaşatacağımızı düşündük. Bu hayalle 11 yıl Kırklareli'de hizmet ettik. Kırklareli halkı sinemasına sahip çıkmadı. Kısmet bu kadarmış, halk da hiç ilgi göstermedi. Sinemaya günde 3 kişi geliyordu. Bu rakamı şirketlere bildirdiğimizde, 'Kırklareli'ne filim vermeyelim' diyorlardı. Film şirketleri de inanmıyordu.''

'KORSAN ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR'

Sinemaya 1 milyon TL yatırım yaptığını bildiren Toker, ''Korsan başını almış gitmiş. İlgilenen, soran yok. Filim vizyona girmeden korsanı piyasaya çıkıyor. Herkesin elinde korsan'' şeklinde konuştu.

6 salonu olduğunu söyleyen Toker, ''Vizyona giren filmleri hemen alıyorduk. Bizim gençliğimizde sinema yoktu. Bunun hayaliyle Kırklareli'ne sinema açtık ama hayallerimiz gerçekleşmedi. İnşallah başka bir girişimci gelip yeniden sinema açar. Sinemanın kapasitesi bin kişi, temmuz ayı içerisinde yalnızca 250 kişi sinemaya gelmiş. Biletleri de diğer illere göre çok ucuz tutuk ama yinede insanları sinemaya çekemedik'' dedi.

Toker, elektrik ve çalışan gideri de eklenince, gelirin gideri karşılamadığını ifade ederek, yılda 5-6 ay da yaz sezonu olması nedeniyle iş olmamasının da önemli bir etken olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 3085 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.