1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kocabıyık'ın Erbakan ve Çevik Bir anektodu
Kocabıyık'ın Erbakan ve Çevik Bir anektodu

Kocabıyık'ın Erbakan ve Çevik Bir anektodu

Dönemin Başbakanı Erbakan'a telefon açan Çevik Bir: Eğer maaşlarımızı arttırmazsanız bildiri yayınlayacağız..

A+A-

ENSONHABER.com/DETAY HABER 28 Şubat dönemiyle ilgili Kanal 24 ekranlarında yayınlanan 'Keşke Olmasaydı' programında çok konuşulacak iddialar ekrana geldi.

ÇİLLER'İN DANIŞMANI ANLATTI

Askerin o süreçteki aktif rolü ve Batı Çalışma Grubu'nun faaliyetlerinin anlatıldığı programda Tansu Çiller'in danışmanı yazar Hüseyin Kocabıyık'ın dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir arasındaki telefon görüşmesini anlattı.

'EĞER MAAŞLARI ARTTIRMAZSANIZ BİLDİRİ YAYINLAYACAĞIZ'

Kocabıyık, Çevik Bir'in, etrafına topladığı genç subaylara TSK'nın gücünü göstermek için yaptığı telefon görüşmesini bizzat şahitlerinden dinlediğini aktardı. Kocabıyık, 'Anlatacaklarımı bizzat Çiller'den ve Çevik Bir'in çok yakınındaki bir Kurmay Albay'dan dinledim. Bir gün Çevik Bir yanına topladığı genç subaylara 'Bakın ne yapacağım' deyip telefona sarıldı. Başbakan Erbakan'la görüşmek isteyen Çevik Bir, kısa bir süre sonra Erbakan'la görüştürülür. Çevik Bir, Erbakan'a, 'Sayın Başbakan TSK personeli maaşlarıyla ilgili gerekli düzenlemeyi ve iyileştirmeyi yapmazsanız hakkınızda bildiri yayınlayacağız' demiş ve telefonu çat diye kapatmış. Ve istenilen bu artış sağlanıyor' diye konuştu.

İşte Kocabıyık'ın o sözleri

Bu haber toplam 2187 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.