1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Konya'da hastanenin inanılmaz ihmali
Konya'da hastanenin inanılmaz ihmali

Konya'da hastanenin inanılmaz ihmali

Tüp bebek tedavisi gören kadına serum deri altından verilince kolu kangren oldu ve ameliatla dirseğinin altından kesildi

A+A-

Konya'da özel bir hastanede tüp bebek tedavisi gören 28 yaşındaki Saime Kayan'ın, iddiaya göre serumun koluna deri altından yapılması sonucu kangren olan sol kolu dün başka bir hastanede yapılan ameliyatla dirseğinin altından kesildi.

''BANA EŞİMİN KOLUNU VERDİLER''

Saime Kayan'ın eşi Hüseyin Kayan, eşinin kesilen kolunu bir poşet içinde tüp bebek tedavisi gördüğü hastanenin önüne getirip basın açıklaması yaptı. Gözyaşlarına hakim olamayan Kayan, "Ben kucağıma çocuk almak isterken, bana eşimin kolunu verdiler" dedi.

Yaklaşık 5 aydır özel bir hastanede tüp bebek tedavisi gören Saime Kayan, 16 Haziran Perşembe günü sabah saatlerinde tedavi süreci kapsamında hastaneye gitti. Rahminde yumurta toplanması için Saime Kayan'a hastanede görevli bir hemşire tarafından sol koluna serum takıldı. Serumun takılmasından bir süre sonra bayılan Saime Kayan, iddiaya göre uyandığında kolundaki serumun takıldığı yerin değiştiğini gördü.

ÖNCESİNDE 3 KEZ AMELİYATA ALINDI

Tedavisi tamamlandıktan sonra hastaneden çıkarken kolunun şişmeye başladığını ve ağrıdığını söyleyen Saime Kayan'a görevliler, iddiaya göre kolunu alkollü pamukla silmesi tavsiyesinde bulundu. Eve geldikten sonra ağrıları devam eden Saime Kayan ertesi gün uyandığında kolunun iyice şiştiğini fark etti.

Tekrar tedavi gördüğü hastaneye giden Saime Kayan'ın kolunu gören doktorlar, alkollü pamukla pansuman yaptıktan sonra Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Servisi'ne gitmesi gerektiğini bildirdi. Minibüsle hastaneye gelen Kayan, durumunun ağırlaşması üzerine ilk olarak acil servise, ardından da ameliyata alındı. Hastanede 3 kez ameliyat edilen Kayan, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne de sevk edildi. Ancak yapılan kontroller sonrası sol kolunun kangren olduğu ve kesilmesi gerektiği bildirildi.

'YÜZÜK TAKTIĞIMIZ PARMAĞI TOPRAĞA KOYACAĞIM'

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yeniden tedavi altına alınan Saime Kayan'ın kangren olan sol kolu dün öğle saatlerinde yapılan ameliyatla kesildi. Eşinin kesilen kolunu bir poşet içine koyan 29 yaşındaki Hüseyin Kayan da, poşetle birlikte eşinin tüp bebek tedavisi gördüğü hastanenin önüne geldi. Burada basın açıklaması yapan Kayan, olaya tepki göstermek amacıyla hastane önüne geldiğini belirterek, gözyaşları içinde "Yüzük taktığımız parmağı toprağa koyacağım" dedi.

'KUCAĞIMA ÇOCUK ALMAK İSTERKEN'

Eşinin sol kolunun serumun deri altından yapıldığından kangren olduğunu iddia eden Hüseyin Kayan, şunları söyledi:

"Tüp bebek için müracaatta bulunduk. Bana bebek yerine, eşimin kolunu verdiler. Ben kucağıma çocuk almak isterken, bana eşimin kolunu verdiler. Herşey normal diye taburcu ettiler. Normal olan eşimin kolunun kesilmesi mi? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Kolu mezarlığa götürüp gömeceğim."

Eşinin kolunun kesildiğinden haberi olmadığını ifade eden Kayan, "Eşime söylemedik. Dikiş attıracağız diye ameliyat odasına götürdük. Kolunun kesildiğinden haberi yok. Ben uyku uyuyamaz hale geldim. Bizi mağdur eden insanları allaha havale ediyorum" diye konuştu.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Yaşanan olayın ardından İl Sağlık Müdürlüğü'de soruşturma başlattı. Soruşturmanın sürdüğünü belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, "Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi doktorlarımızdan bir komisyon oluşturduk. Ekibimiz konuyu inceleyip bilirkişi raporu çıkartacak. Rapor sonucuna göre gerekli işlemleri yapacağız" dedi.

Saime Kayan'a tüp bebek tedavis uygulayan hastanenin müdürü Sebahattin Yücetaş ise daha önce yaptığı açıklamada Kayan'ın bağ dokusu (öz bağışıklık bozukluğu) hastası olduğunu ve yaşanan olayın da bu hastalık nedeniyle kaynaklanmış olabileceğini belirterek herhangi bir ihmallerinin olmadığını öne sürmüştü.

Bu haber toplam 1719 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.