1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meclis Başkanı'ndan Sayıştay'a maaş tepkisi
Meclis Başkanı'ndan Sayıştay'a maaş tepkisi

Meclis Başkanı'ndan Sayıştay'a maaş tepkisi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten Sayıştay'a: Ölü milletvekilinin yedi ceddine borç mu çıkarayım

A+A-

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Sayıştay raporunda, Başbakanlık Müsteşarı esas alınarak maaşları hesaplanan milletvekillerine, 3 bin liraya yakın fazla ödeme yapıldığı iddialarına karşı milletvekillerini savundu.

"SAYIŞTAY YILLARDIR BİR ŞEY BULMADI DA BU YIL MI BULDU?"

Çiçek, "Merhum olan yüzlerce milletvekili var. Ben şimdi ölü vekilin yedi ceddine borç mu çıkaracağım? Ortada fazla ödeme de yok, borç da yok. Asgari ücretli bir vatandaş bunları okuyunca ne hissetmiştir. Bu haksızlık değil mi?" diye sordu.

Çiçek, şöyle konuştu: "1984'ten beri sözkonusu yasaya göre milletvekili maaşları hesaplanıyor. Sayıştay da her yıl denetliyor. Niye 2003'de, 2005'de, 2008'de hatta geçen yıl raporlarına buna ilişkin bir durumu tespit etmemiş de şimdi ediyor? Sonra öğreniyoruz ki bu raporu hazırlayanlardan bazıları daha önceki yıllardaki raporları da hazırlamış. Böyle bir saptaman vardı daha önce niye yapmadın? Sözlerim yanlış anlaşılmasın bugünkü müsteşarı kastetmiyorum ama müsteşarlar lojmanda oturuyorlar, otomobil tahsis ediliyor, sosyal tesisin imkanlarından yararlanıyorlar.

"MİLLETVEKİLLERİ HARCAMALARINI CEBİNDEN YAPIYOR"

Harcamaların hiçbirini cebinden yapmıyorlar. Sonra da milletvekilleriyle kayıslanıyor. Kamuoyunun önünde milletvekilleri haksız ücret alıyor havası yaratmak doğru mu? Müsteşarlar dahil üst düzey bürokratların hepsinin temsil tazminatı vardır. Artı buna bir de yönetim kurulu üyeliklerini eklerseniz bambaşka maaş ortaya çıkar. Bir kıyaslama yapılacaksa bununla yapılsın. Milletvekili tüm harcamaları cebinden yapar, düğüne gider, cenazeye gider, seçmene gider tüm harcamaları cebinden yapar."

84'TEN BERİ AYNI DÖNEMDE

TBMM Başkanlığı'ndan dün yapılan yazılı açıklamada da, uygulamanın en yüksek devlet memuru olan Başbakanlık Müsteşarı'nın, kadro karşılığı sözleşme statüsüne geçtiği 1984'ten bugüne sürdüğü anlatıldı ve "Milletvekili aylıklarının bürokrasiye endekslenmiş olması ayrı bir tartışma konusu olup, demokrasimizin vesayet altında olduğunun delilidir" denildi.

Bu haber toplam 1123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.