1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meclis resepsiyonu iptal edildi
Meclis resepsiyonu iptal edildi

Meclis resepsiyonu iptal edildi

Her yıl TBMM açılışında düzenlenen Meclis resepsiyonu iptal edildi..

A+A-

Parlamento açılışlarında her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Meclis Resepsiyonu iptal edildi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 'Terör olayları nedeniyle iptal edilmesi talimatını verdim' dedi..

BDP'nin Meclis boykotunu da değerlendiren Çiçek, 'Parlamentoya gelmek sorumluluğunuzdur. Meclis'e gelin' çağrısı yaptı.

BDP'LİLERE TEKRAR ÇAĞRIDA BULUNDU

TBMM Başkanlığının daha ilk günlerinde yemin kriziyle uğraşan Çiçek, CHP’li vekillerin yemin etmelerinde kilit rol oynamıştı. Ancak 12 Haziran seçimlerinde vekil olan BDP’liler hala yemin etmediler. Çiçek, BDP’lilere yönelik çağrısını bir kez daha tekrarladı.

Yeni Meclis’in önünde yeni Anayasa yapmak gibi “zor bir sürecin bulunduğunu” vurgulayan TBMM Başkanı Çiçek, şöyle konuştu:

ANAYASAYA KATKILARI ÖNEMLİDİR

“Türkiye’de 25. seçimi yaptık. Adaylar seçimlere neden girerler? Parlamentoya seçilmek ve ülkeyi buradan yönetmek için. 12 Haziran seçimlerini de bu parlamento için yaptık. Herkesi görevini yapmaya davet ediyorum. Yeni bir Anayasa yapılacaksa, ki halkın beklentisi de bu yönde, Meclisin en önemli görevi budur. Tüm partilerin bu Anayasa’nın yapılması konusunda katkıları önemlidir. TBMM’de temsil edilen partilerin bu süreçte, Meclis dışındaki partilerden ya da Sivil Toplum Kuruluşlarına göre daha fazla sorumluluğu vardır. Yemin etmek ve parlamento çalışmalarına katılmak hem görev, hem de sorumluluktur. Bu de hep bu sorumluluğun yerine getirilmesi konusunda hep davette bulundum. Mevcut mevzuat ve Anayasa doktrini açısından ön şart göreve başlamak için yemin etmektir. ”

MECLİS'İ TIKAYABİLİR

“Komisyon çalışmaları da bir yasama faaliyetidir. Yasama faaliyetleri, ‘falanca gelirse yapılır’ gibi bir şarta bağlı değil. Aksi takdirde bir parti ‘ben Meclis’e gelmiyorum’ diyerek tüm Meclis’i tıkayabilir.”

Bu haber toplam 1451 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.