1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Mecliste Mogan tartışması
Mecliste Mogan tartışması

Mecliste Mogan tartışması

Gölbaşı Belediye Meclisi'nde dikkat çekici bir tartışma yaşandı.

A+A-

Gölbaşı Belediye Meclisi'nde dikkat çekici bir tartışma yaşandı. MHP Belediye Meclis Üyesi Uğur Mirza, Haymana Yolu'na döşenen yağmur suyu hattının Mogan Gölü'ne verilmesini meclis gündemine taşıdı. Mirza, Mogan Gölü'nün kirletilmemesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

CHP'Lİ BUKSUR: ASKİ VE ABB HASSASİYET GÖSTERİYOR, ÇEVRE BAKANLIĞI'NDAN ENGELLERLE KARŞILAŞILIYOR

CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Hümeyra Buksur, ASKİ ve ABB'nin konuya gereken hassasiyeti gösterdiğini, ancak Mogan Gölü'nün bu sorununun çözülmesiyle ilgili Çevre Bakanlığı'nda bazı engellerle karşılaşıldığını iddia etti.

AK PARTİLİ ÖZBEK: ÇEVRE BAKANLIĞI İŞİ YOKUŞA SÜRMEZ

Ak Partili ABB Meclis Üyesi Ahmet Özbek, devletin resmi bir kurumu olan Çevre Bakanlığı'nın işi yokuşa sürmek gibi bir lüksü olamayacağını söyledi. Özbek, bu tür iddiaların asılsız olduğunu ve bakanlığın her zaman çevre koruma çalışmalarına destek verdiğini belirtti.

MIRZA'NIN KONUŞMASI: "GÖLE ZARAR VEREBİLECEK HER TÜRLÜ MALZEME AKIP GELİYOR"

Mirza konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Dün yani 5 Haziran'da Dünya Çevre Günü'nü kutladık. 5-11 Haziran da Çevre Koruma Haftası. Bu günleri kutlarken, geçenlerde yine gündeme gelen eski bir konudan bahsetmek istiyorum. Gölbaşımızın can damarı ve Ankaramızın gerdanlığı olan iki gölümüz var. Daha önce ulusal basında da çıkan bir haber yine gündemde; Haymana Yolu'ndaki yağmur suyu hattı Mogan Gölü'ne bağlanmış. Her yoğun yağışta suyla birlikte çamur da göle karışıyor. Beraberinde ne kadar pislik varsa o da Mogan Gölü'ne akıyor. Suyla birlikte göle zarar verebilecek her türlü malzeme akıp geliyor."

"GÖLÜMÜZE AKAN KİRLİLİĞİ ENGELLEYEMEZSEK, ELLERİMİZLE GÖLÜMÜZÜ ÖLDÜRMÜŞ OLURUZ"

Mirza, yetkililerden bu konunun araştırılmasını rica ederek, "Eğer bu doğru ise en kısa sürede buna müdahale edilmesi gerekmektedir. Malum, göl temizleme çalışmalarından sonra turizm açısından Gölbaşımız büyük yol kat etti. Eğer gölümüze akan kirliliği engelleyemezsek, ellerimizle gölümüzü öldürmüş oluruz," dedi.

CHP'Lİ BUKSUR'DAN ÇEVRE BAKANLIĞI ELEŞTİRİSİ

Konuyla ilgili meclise bilgi veren CHP’li Buksur, "Mogan Gölü’ne verilen yağmur suyu hattı ile ilgili ASKİ’nin bir projesi var. Ancak Mogan Gölü doğal kaynak olduğu için Çevre Bakanlığı’na bağlı. Bu nedenle ABB olarak izin almakta zorlanıyoruz. Projeyle ilgili bakanlığın da yatırımı olması gerekiyor ve sürekli bir engelle karşılaşıyoruz. Bu konuda ASKİ Genel Müdür Yardımcısı'ndan bilgi notu istedim. Bu tamamen belediye ile ilgili bir durum değil, doğal kaynak olduğu için bakanlığı da ilgilendiriyor," dedi.

ÖZBEK: "ÇEVRE BAKANLIĞI'NIN İŞİ YOKUŞA SÜRMEK GİBİ BİR LÜKSÜ YOK"

Ak Partili ABB Meclis Üyesi Ahmet Özbek ise, devletin resmi bir kurumu olan Çevre Bakanlığı'nın işi yokuşa sürmek gibi bir lüksü olamayacağını söyledi. Özbek, bu tür iddiaların asılsız olduğunu ve bakanlığın her zaman çevre koruma çalışmalarına destek verdiğini belirtti.

BUKSUR: "YOKUŞA SÜRMEK GİBİ BİR İFADE KULLANMADIM"

Özbek’in sözlerine tekrar yanıt veren CHP’li Buksur ise, "‘Yokuşa sürmek’ gibi bir ifade kullanmadım. Bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor, sadece bakanlığa takıldığını ifade ettim. Yağmur suyu kanallarını belediyeler belirleyemiyor, bakanlık onayı gerekiyor. Proje hazır, ancak kayıtsız kalınmış bir durum değil. Başkanımın nasıl yorumlayacağını bilemem ama ben sabotaj ediliyor diyemem," ifadelerini kullandı

Bu haber toplam 1989 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.