1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Metin 2 Steam'a dahil oldu
Metin 2 Steam'a dahil oldu

Metin 2 Steam'a dahil oldu

Kısa süre önce Steam’e dahil olan Metin2 halihazırda dünyada aktif en çok oyuncuya sahip MMORPG oyunlardan biri olarak öne çıkıyor.

A+A-

Metin2

Kısa süre önce Steam’e dahil olan Metin2 halihazırda dünyada aktif en çok oyuncuya sahip MMORPG oyunlardan biri olarak öne çıkıyor. Özellikle Steam bünyesine dahil olduktan sonra ününü bir kat daha arttıran oyun, Steam versiyonunda sunduğu bazı değişiklikler ve geliştirmelerle de oyuncularını memnun etmiş durumda. Online oyun dünyasının en popular türlerinden olan MMORPG oyunları teker teker Steam bünyesine katılarak oyuncu sayılarını arttırıyor gibi görünse de yeni nesil oyunların (Güncel örnek olarak; Fortnite Battle Royale) artık daha yüksek sayılarda oyuncuya ulaştığını söylememiz mümkün. Knight Online ve Metin2 gibi gibi oyunların tabiri caizse yetiştirdiği neslin üstüne çıkması uzun süreler mümkün olmadığından, bu boşluk döneminde ortaya çıkan oyuncu nesli doğrudan başka oyunlara yönelmiş durumda. Fortnite Battle örneğini ele alacak olursak, oyun motoru, senaryosu, oynanış şekli ve oyun türü olarak yeni nesil için oldukça cazip özelliklere sahip bir oyun olarak öne çıkıyor. Bunlara ek olarak, Windows, macOS, Play Station 4, Xbox One, iOS ve Android işletim sistemlerinin hepsiyle çalışabilen versiyonları bulunan oyun en büyük farkını akıllı telefonlarla uyumlu olması sayesinde ortaya koymuş durumda. Fortnite Battle Royale kullandığı oyun motoru Unreal Engine 4 ile de birçok kült oyunun tahtını sarsmaya şimdiden başladı.

 

Her ne kadar Metin2 ve türevi oyunların türü Fortnite Battle’dan farklı da olsa oyun dünyasında sağlanan bu çeşitlilik ister istemez oyun türleri arası oyuncu geçişinin de artmasına yol açtı ve Metin2, Knight Online, WoW, DotA, LOL gibi oyunlar arasında sıkça rastlanan oyuncu transferleri tamamen farklı türler arasında da görülmeye başlandı. Özellikle Fortnite Battle yeni nesil oyunlar arasında en hızlı çıkış yapanlardan biri olarak 2018 yaz aylarındaki rakamlara göre toplamda 125 milyon oyuncuyu geçmiş durumda ve bu oyuncuların oyun içi harcamalarının 1 milyar Amerikan Doları’nı aştığı söyleniyor. Hal böyle olunca ister Metin2 ister DotA olsun oyun türleri ne kadar birbirinden uzak olsa da büyük ölçüde oyuncu geçişgenlik sağlandığı ortaya çıkıyor. 

 

Sonuç olarak, Metin2 gibi kült MMORPG oyunlarının Steam ortaklıkları ve diğer PR çalışmaları ile sağlamaya çalıştıkları ünün, eski popülaritelerine göre sürekli olarak yeni nesil oyunların (Fortnite Battle Royale gibi) gölgesinde kalacağı aşikâr. Her ne kadar belli bir kesim Fornite Battle tarzı yeni nesil oyunlara alışmakta güçlük çekse de yenilen oyuncu neslinin sürekli olarak yenilik arayışı bu oyunları her zaman bir adım önde tutacak gibi görünüyor. 

 

Bu haber toplam 11242 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.