1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Metris'ten 3 mat
Metris'ten 3 mat

Metris'ten 3 mat

TFF Genel Kurulu öncesinde üç hamlede bulunan Aziz Yıldırım, 58. madde tartışmalarının içinde yer almayı başardı.

A+A-

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 58. madde sürecine Metris Cezaevi'nden müdahil oldu. Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Aziz Yıldırım'ın üç hamleyle Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu'na damgasını vurduğu öne sürüldü.

1- ANKARA'DAKİ TOPLANTIYA BOMBA

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım şu kritik süreçte üç hamle yaparak 58. madde tartışmalarına müdahil oldu. Yıldırım ilk olarak 13 Ocak günü Ankara'da yapılan Kulüpler Birliği ile TFF arasındaki toplantıya salvo yaptı. Tam toplantı başladıktan sonra Yıldırım, Metris'ten açıklama yaptı. Bu açıklama toplantıda bomba etkisi yarattı. Hatta o gün bazı kulüp başkanları toplantıda şu yorumu yaptı: "Cezaevinden Türk futbolunu yönetmeye çalışıyor. Bu nasıl iş?" Yıldırım, "Aziz Yıldırım'ın ismini kullanarak emellerini hayata geçirenler şimdilerde yeni bir oyunu hayata geçiriyorlar ki; bu yeni oyunun adı da 58. maddedir. Suçsuz olduğuna inananlar yasaları değiştirmek için bu kadar çırpınmaz, mahkeme önünde hesap vermekten korkmaz" demişti.

2- PLATİNİ'YE İNCE AYARLI MEKTUP!

Yıldırım önceki gün de UEFA Başkanı Platini'ye bir mektup gönderdi. Bu mektubun zamamlaması da ilginçti. Yıldırım, "Platini, F.Bahçe'nin taraf olduğu davada, tarafımızca henüz cevap hakkımız kullanılmadan sadece bir yığın iddiadan ibaret İddianame'nin 'tek ve kesin delil' olarak kullanılmak üzere size ve CAS mahkemesindeki dosyaya sunulduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Gerek Uluslararası sözleşmeler ve gerekse Uluslararası Ceza Hukuku Evrensel Normları açısından 'İddianame' hiçbir zaman 'Yeterli ve Kesin Delil' olarak addedilemez."

3- 58 İÇİN SON HAMLEYİ DE YAPTI

Başkan, dün sabah da genel kurul başlamadan önce son bombasını attı. Yıldırım, "58. Madde'de bir değişiklik yapılmasına dair bir gündem olmamasına rağmen, bu madde içinde yer almayan puan silme getirilmeye ve bu şekilde bazı kulüpler kurtarılmaya çalışılmaktadır. Bu girişim, Türk sporunun üzerinde kara bir leke olarak kalacaktır. Aksi halde o zaman tarih sizleri kahraman olarak anacaktır. Olmazsa da vicdanlarda yargılanacaksınız" açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1469 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.