1. HABERLER

  2. Mogan can çekişiyor
Mogan can çekişiyor

Mogan can çekişiyor

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Mogan Gölü, çevresinde bulunan taş ocaklarının akıttığı kirli sular nedeniyle tehdit altında bulunuyor.

A+A-

Mogan Gölü, çevresinde bulunan taş ocaklarının akıttığı kirli sular nedeniyle tehdit altında bulunuyor.

Gerder Mahallesi'nde bulunan taş ocaklarının akıttığı kirli sular Mogan Gölü'nü tehdit ediyor. Geçen yıl gölü kirlettiği öne sürülen taş ocaklarına Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından 31 bin lira para cezası yazılmıştı. Bir süre cezalardan dolayı göle su akıtmayı durduran fabrikalar, göle yeniden kirli su akıtmaya başladı.

Mogan Gölü'ndeki birçok balık türü ve kuşlar kirli sular yüzünden yaşam mücadelesi veriyor. Balıkçılar gölden tuttukları balıkları yiyemediklerini belirterek, her gün gölde kuş ve balık ölümleri olduğunu söylediler. Kirli sulardan şikayetçi olan Örencik Mahallesi muhtarı İbrahim Karagöz, "Andazit taşı üreten taş fabrikaları Mogan gölüne sürekli kirli su akıtıyor. Bu kirli sular da Mogan gölüne giderken mahallemizden geçiyor. Bu kirli sudan hayvanlarımız su içiyor ve hayvanlarımız zehirleniyor. Dere yatağı kenarından geçen içme suyu yüzünden içme sularımıza kirli su karışıyor. Her an zehirlenme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Biran önce yetkililerin harekete geçmesi lazım diyerek" dedi.

KAYNAK: BEYAZ GAZETE http://www.beyazgazete.com/haber/2011/11/17/mogan-golu-nde-cevre-katliami.html

Bu haber toplam 1462 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.