1. HABERLER

  2. Mogan Gölü'nde temizlik başladı
Mogan Gölü'nde temizlik başladı

Mogan Gölü'nde temizlik başladı

Mogan Gölü’nde su yüzeyindeki otları temizlemek için kullanılan ANFA’ya ait temizleme aracı gölün doğu yakasında da çalışmaya başladı.

A+A-

Mogan Gölü’nde su yüzeyindeki  otları temizlemek için kullanılan ANFA’ya ait temizleme aracı gölün doğu yakasında da çalışmaya başladı.  Son yılların en yoğun yosun istilasının yaşandığı Mogan Gölü’nde, kötü görüntülere neden olan göl üzerindeki yosunlar temizlenmeye başladı.

Mogan Gölü yağışların azalması, aşırı sıcaklar nedeniyle zor günler yaşarken gölün su seviyesinin düşmesi nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatıyla göle Kızılırmak’tan “can suyu” verilmişti.

ANFA’YA AİT ARAÇ ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Su seviyesinin azalması nedeniyle dip yosunları gözle görülür bir hal alırken, kötü görüntülere neden olmuştu. Mogan Gölü’nün batı yakasında otları temizlemek için kullandığı araç, gölün doğu yakasında da temizleme çalışmalarına başladı.

HALİÇ’İ TEMİZLEYEN FİRMAYLA GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Başkan Duruay, sosyal medya hesabından göldeki temizleme çalışmalarının başladığını duyurdu. Mogan Gölü’nde yapılan temizleme çalışmalarının sadece bununla kalınmayacağı öğrenilirken Başkan Duruay geçtiğimiz hafta gazetecilere, Mogan Gölü’nün temizlenmesi için Haliç’i temizleyen firmayla görüştüklerini açıklamıştı.

Bu haber toplam 4007 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.