1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Murat Ilıkan'dan ABB'ye çağrı
Murat Ilıkan'dan ABB'ye çağrı

Murat Ilıkan'dan ABB'ye çağrı

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, şehir dışından gelecek öğrenciler ve gece hareketliliğinin sağlanması için bir an önce gece ulaşımının başlaması gerektiğini söyledi.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Eylül Ayı Toplantısı 5. Birleşimi'nde söz alan MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, ABB'ye gece ulaşımının başlatılması çağrısında bulundu.

Şehir dışından gelecek öğrenciler için gece ulaşımının büyük bir sorun çıkaracağını belirten Ilıkan "Ankara’da çok önemli bir problem var… Gece ulaşımı problemi. Şimdi Twitter’dan belediye paylaşım yapıyor; ‘Öğrencilerimiz gelsin, Ankara’yı tercih etsin. Yavrularımız Ankara’da okusun’ diye ama Van’dan çıksa bir öğrenci otobüse binse gece 2’de Ankara’da olsa, nereye gidecek, nasıl gidecek? Metro çalışmaz, yol bilmez. Bir an evvel gece ulaşımıyla ilgili bir çözüm üretmesi lazım." dedi.

"Durma nedeni nedir bilmiyoruz"

Ilıkan, gece ulaşımının başlamasının hareketliliği de arttıracağının altını çizerken "Geçmişte Mustafa Tuna Bey döneminde bununla ilgili bir çalışma başlatılmıştı. Maalesef bu dönem durdu. Durma nedeni nedir, bilmiyoruz. Bir an evvel gece ulaşımı çözülmezse bu şehrin doğru bir hareketliliği de oluşmayacak." diye konuştu.

"Hepsi aynı saatlerde gelmeyecek"

Son olarak Hacettepe Üniversitesi'ne ücretsiz olarak verilen konutlardan örnek veren MHP Grup Başkanvekili Ilıkan " Şimdi üniversitelerin kampüsleri birbirine yakın değil. Herkes üniversitelerin etrafında, yurtlarda kalmıyor. İşte bugün Araplar’da ne yaptık, Hacettepe Üniversitesine yurtları verdik. Oradaki adam belki gelecek, Beytepe’deki yere. Hepsi aynı saatlerde gelmeyecek. Gece ulaşımı problemi çözülmezse bu memlekette öğrenci hareketliliği sağlanamaz." şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.