1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. O sözler tiyatrocuları harekete geçirdi
O sözler tiyatrocuları harekete geçirdi

O sözler tiyatrocuları harekete geçirdi

Başbakan'ın 'tiyatroları özelleştirme' açıklaması üzerine tiyatro oyuncuları harekete geçti

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Gençlik Kolları Büyük Kongresi'nde şehir tiyatrolarıyla ilgili açıklamaları tiyatrocuları harekete geçirdi. Erdoğan, öğle saatlerinde yaptığı açıklamada şehir tiyatrolarının özelleştirilmesini teklif edeceklerini de duyurmuştu.

SABAHA KADAR NÖBET

Twitter'da organize olan sanatçılar ve sanat severler Muhsin Ertuğrul'un ölüm yıl dönümü olması sebebiyle de 18:30'da Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde buluşmak üzere sözleşti. Sanatçılar sabaha kadar nöbet tutacaklarını duyurdu.

PROTESTO BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçıları Derneği (İŞTİSAN) üyesi bir grup, tiyatro sanatçılarına baskı ve saldırılar olduğu iddiasıyla Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde protesto gösterisi düzenledi.

TİYATROCULAR EYLEMDE

KILIÇDAROĞLU OYUNCULARA DESTEK VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Şehir Tiyatroları'ndaki yönetmelik değişikliğini protesto eden tiyatrocuların eylemine katıldı. Aklı başında hiçbir siyasetçinin sanatçıyla kavga etmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Siyasetçinin sonunu getiren sanatçıyla kavga etmesidir." dedi.

HÜKÜMET KARŞITI SLOGANLAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyonu'nda İstanbul Şehir Tiyatroları yönetmeliğinde yapılan değişikliği protesto eden tiyatrocular, Harbiye'deki Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde toplandı. Eylemciler, 'Hükümet tiyatrodan elini çek', 'Şehir Tiyatroları yok edilemez' ve 'Özgür sanat, özgür tiyatro' dövizleri taşıyıp slogan attı. Tiyatrocuların eylemine bazı muhalefet partilerinden de destek geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de eyleme destek verenler arasında yer aldı.

"ASIL SEN KENDİNİ NE SANIYORSUN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Kılıçdaroğlu, "Eğer bir ülkenin başbakanı çıkıp 'Siz kendinizi ne sanıyorsunuz' diye sorarsa verilecek yanıt çok basit; onlar sanatçılar, kendilerini bir şey sanmıyorlar. Ama ben Sayın Başbakana sesleniyorum; Sayın Başbakan sen kendini ne sanıyorsun!" şeklinde konuştu. Tarihin her döneminde yöneticilerin sanatçılara saygı duyduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Ne zamanki bir yönetici sanatçıyla kavga etmeye başlamışsa aslında kendi kuyusunu kazmıştır. Eğer siz çağdaş olacaksanız, sanata verdiğiniz önemle çağdaş olabilirsiniz. Sanatı önemsemez, garipserseniz, zaten size biz çağdaşsınız desek bile çağdaş insanlar size geri kafalı der." diye ifade etti.

Bu haber toplam 1298 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.