1. HABERLER

  2. Osman İyimaya'dan Gölbaşı'na büyük destek
Osman İyimaya'dan Gölbaşı'na büyük destek

Osman İyimaya'dan Gölbaşı'na büyük destek

“Gölbaşı benim için, bırakın Ankara’yı, Türkiye’nin yüzük taşıdır.” diyen Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, gönlünde ayrı bir yeri olan Gölbaşı’na ciddi anlamda destek olmayı sürdürüyor.

A+A-

“Gölbaşı benim için, bırakın Ankara’yı, Türkiye’nin yüzük taşıdır.” diyen Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, gönlünde ayrı bir yeri olan Gölbaşı’na ciddi anlamda destek olmayı sürdürüyor. Osman İyimaya’nın yönettiği Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Gölbaşı’na park yapımı için 3 milyon TL , cephe yenileme için de 1 milyon Ltl lik mali katkıda bulunacak.

  Bir önceki belediye yönetimi  döneminde hazırlanan Cephe Giydirme Projesi’ne büyük maddi katkılar sağlayan Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Başkan Duruay döneminde de Gölbaşı’na ciddi oranda katkı sağladı.

Osman İyimaya yönetimindeki Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, 2014 Yılı içerisinde Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesinde 2 adet projeye ve 1 adet Katı Atık Toplam ve Taşıma Ekipmanına mali destek sağlayacak.

BİR ÖNCEKİ DÖNEM DE DESTEK VERMİŞTİ

Bir önceki dönemde, Gölbaşı Belediye Başkanlığınca, Ankara İli, Gölbaşı İlçesi, Konya-Ankara Devlet Karayolu kenarında kalan binalar ile Cemal Gürsel ve Hükümet Caddelerinde bulunan binaların yapım teknikleri ile kullanılan malzemelerin eski olması, cephe boya ve kaplamalarında dökülme ve bozulmaların meydana gelmesiyle görsel kirliliğe neden olduğu belirtilerek çalışmalara başlandı. Bu konuda proje hazırlayan Gölbaşı Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) mali desteği ile proje etaplar halinde gerçekleştirilmeye başladı.

37 BİNANIN CEPHE YENİLEMESİNE OSMAN İYİMAYA’DAN DESTEK

Osman İyimaya’nın yönetiminde bulunan Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün mali desteği ile yapımına başlanan Cephe Yenileme ve Kent Estetiği 1. ve 2. Etap Cephe Yenileme Projesi tamamlanırken, Projenin devamı olan 3. Etap için Cumhuriyet Caddesinde bulunan Hükümet Konağı ve Adliye Binasını da kapsayan 37 adet binada sokak sağlıklaştırılması ve cephe yenileme çalışmalarının da 2014 yılı içerisinde yapılması planlanıyor.

CEPHE YENİLEMEYE 1 MİLYON LİRALIK DESTEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) ile Gölbaşı Belediye Başkanlığı arasında Gölbaşı Cephe Yenileme 3. Etap Projesi için 2014 yılında KDV dahil 1.000.000,00 TL bedelli mali katkı protokol yaptı. Geçtiğimiz günlerde ihale edilen Cephe Yenileme 3. Etap projesine Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü 1 milyon TL maddi destek sağlayacak.

GÖLBAŞI ÇÖP KAMYONU ALIMINA DA DESTEK OLACAKLAR

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün Gölbaşı’na olan desteği sadece cephe yenileme projesiyle sınırlı değil. Kurum, 2014 yılında Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde kalan yerleşimlerden kaynaklanan katı atıkların katı atık düzenli depolama tesisine transfer edecek olan 13+1,5 m³ kapasiteli transfer hacmine sahip katı atık toplama ve taşıma ekipmanı alımı işi için de Gölbaşı Belediyesi ile birlikte protokol çalışmalarını devam etmektedir.

GÖLBAŞI’NDA PARK YAPIMINA 3 MİLYONLUK DESTEK

 

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde ihale edilen 21 dönümlük park projesi için de 3 milyon TL’lik büyük bir maddi katkıda bulunacak. Gölbaşı’nda Cumhuriyet Caddesi ile 892.Sokak arasında kalan parselde yapılacak olan yaklaşık 21.044m² alana sahip parka 3 milyon liralık maddi destek sağlanmasıyla ilgili protokolde Gölbaşı Belediyesi’yle imzalandı.

PARKTA YOK YOK

21.044m² alana sahip parkta; ziyaretçilerin kısa süreli ya da günübirlik kullanabileceği yürüyüş yolları, bisiklet yolları, piknik alanları, oturma birimleri (kameriya, bank), çocuk oyun alanı, çay bahçesi, büfe, tuvalet, havuz, güvenlik klübeleri, otopark gibi kullanımlarında yer aldığı Gölbaşı Parkı Projesinin ihalesi tamamlanmış olup 2014 yılı sonunda halkın kullanımına açılması hedefleniyor.

 

 

Bu haber toplam 3145 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.