1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Otonomi açıldı
Otonomi açıldı

Otonomi açıldı

Esenboğa Yolu üzerinde düzenlenen açılışı törenine, bakanlar, eski ve yeni milletvekilleri, Ankara Valisi Ercan Topaca, OTONOMİ esnafı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek ile binlerce Başkentli katıldı.

A+A-

Esenboğa Yolu üzerinde düzenlenen açılışı törenine, bakanlar, eski ve yeni milletvekilleri, Ankara Valisi Ercan Topaca, OTONOMİ esnafı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek ile binlerce Başkentli katıldı.

  Esenboğa Yolu üzerinde 375 bin metrekare alan üzerine kurulan  Otomotiv Ticaret ve Yaşam Merkezi'nin açılış töreni, saygı duruşu, İstiklal marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başladı.   

  OTONOMİ’nin  açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Yıllardan beri Ankara’nın kanayan yarası olan galerilerin OTONOMİ'de toplanmış olması, Ankara için mükemmel bir olay. Dikkat ederseniz mükemmel bir eser.  Bu eser, Ankara'mıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi. 

  Başkan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak OTONOMİ'nin yapımında ellerinden gelen her türlü desteği verdiklerini belirterek, "Altyapıda, her türlü asfalt, kaldırımlar dahil olmak üzere her şeyi yapmaya çalıştık. Bundan sonra da her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak OTONOMİ esnafına bundan  sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Gökçek , esnafa seslenerek, “Buranın yakınında, 100 bin metrekarelik bir arazimiz var. Onu da OTONOMİ'ye verebilirsek, -ihale yoluyla tabii- inşallah orada da ikinci el satış yerleri olacak ve Ankara’da otomobil denilince direkt olarak burası akla gelecek” dedi. 

  

 

-OTONOMİ BAŞKANI ERKOÇ:  “5 YILLIK EMEĞİN SONUCU"    

 OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç da konuşmasında,   bugün milletçe daha çok birlik olmaya, kenetlenmeye ihtiyaç duyulan bir süreçte, ekonomiye güç verecek hayırlı  bir iş için toplandıklarını ifade ederek, 5 yıllık emek ve sıkı çalışmanın sonucu olarak, bugün Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük otonomisinin yapımında emeği olan herkese  teşekkür ettiklerini söyledi.  

 OTONOMİ'yi, tamamen kendi öz kaynaklarıyla inşa ettiklerini belirten Erkoçşöyle devam etti:

 “OTONOMİ, 375 bin metrekare alan üzerine kurulu , 2. el  551 showroom'u ve bir çok sosyal donatı alanı bulunuyor.  Günde 9 bin araç giriş çıkış yapacak. 11 bin araç sergilenebilecek. OTONOMİ  hem şehrimizi, hem sektörümüzün sorunlarını çözecek. İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin kararıyla kent merkezleri içinde dağınık bir şekilde bulunan ve trafiği olumsuz etkileyen galeriler buraya taşınmış oldu. Bu konudaki tüm sorunları ortadan kaldıracak.”

 

-ATALAY: “OTONOMİ, ANKARA'YI DAHA DA GÜZELLEŞTİRDİ”

Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay da konuşmasında, OTONOMİ'nin  Ankara’nın şehir kimliğine büyük bir katkı verdiğini ifade ederek, Bakanlığı döneminde bir genelge yayınlayarak bütün galerilerin şehir dışına çıkarılmasını istediğini hatırlattı. Beşir Atalay, şöyle devam etti:

“Ankara gecikti ama Türkiye’nin en iyisini yaptı. Bakın, burası en iyisidir, bölgede de böylesi yoktur. Burası bir komplekstir. Bu çalışmayı yapan Aydın Erkoç ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum, bu onların eseridir. Bizler sadece destek olduk, arsa temininde, bürokrasiyi azaltmada destek olduk, Büyükşehir Belediye Başkanımız altyapıda destek oldu. Bu arkadaşlar böyle güzel bir projeyi hayata geçirdi, ben onları tebrik ediyorum. Allah hayırlı etsin.”  

OTONOMİ'nin Ankara’nın gelişimine, kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını belirten Başbakan Binali Yıldırım, "OTONOMİ,  Ortadoğu’nun en büyük otomotiv ve ticaret merkezlerinden biri" dedi. 

Açılışta yaptığı konuşmada, zaman içinde motorlu araç sayısındaki artışın, özellikle şehirlerde de trafiği olumsuz etkilediğini belirten Başbakan Yıldırım, galerilerin şehir dışına taşınmasındaki nedenleri açıklarken şunları söyledi:

“Galericiler, oto pazarları şehrin içindeyken sokaklar park alanlarına dönüyor, trafik felç oluyordu. Ne kadar yeni yol yapsak, ne kadar köprü yapsak, eğer şehir içi planlaması tam yoksa, amacımıza ulaşamıyorduk. Bunun için şehrin içinde kümelenen bu araçların kaldırılması, ikinci el oto pazarlarının şehir dışında tek bir mekanda toplanması, Türkiye’de diğer şehirlerde olduğu gibi Ankara’da da nihayet gerçekleşmiş oldu.”

Büyükşehir Belediyesi tarafından OTONOMİ'nin altyapı ve üstyapı çalışmaları için 15 trilyon (15 milyon lira) harcandığını bildiren Yıldırım, bölgenin cazibesini artırmak için ücretsiz servisler olacağını belirterek, “Yetmedi, buradan Ankara’ya metroyu da yapacağız. Böylelikle Ankara ile buranın arası çok daha yakınlaşmış olacak” diye konuştu.

 

-“KEÇİÖREN-TANDOĞAN METROSUNU ÖNÜMÜZDEKİ AY AÇIYORUZ”

Ankara’nın toplu ulaşımında Büyükşehir Belediyesi'ne destek olmak için metro çalışmaları yapıldığını belirten Başbakan Yıldırım, “Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan metrolarını açtık. Şimdi de artık kara sevdaya dönüşen Keçiören-Tandoğan metrosunu önümüzdeki ay açıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Bir yandan metrolarıyla, bir yandan yollarıyla, geniş bulvarıyla Ankaramızın güzelliğine daha da güzellik katacağız” şeklinde konuştu. Yıldırım, şunları söyledi:

“90’lı yıllarda Ankara demek, kışın bir bulutun altında güçlükle nefes alınan bir şehir demekti. Bugün artan nüfusa rağmen Ankara, yaşanacak bir şehre dönüştü. Bölgenin en güzel şehirlerinden biri oldu. Ankaralıların yüzde 98'i doğalgaz kullanıyor. Şehir içi otobüslerin yüzde 80'i de doğalgazla çalışıyor. Yani egzoz yok, duman yok. Ama bitmedi, hala yapmamız gereken işler olduğunu biliyoruz.” 

Ankara’da yaşanan gelişimi de anlatan Başbakan Yıldırım, bölgenin en büyük kentsel dönüşüm projesinin de Mamak’ta gerçekleştirildiğini ve bölünmüş yol uzunluğunun, 14 yılda Ankara’da ikiye katlanarak 920 kilometreye ulaştığını söyledi.

 

-“ANKARA, AYNI ZAMANDA HIZLI TRENİN DE BAŞKENTİ OLUYOR”

Başbakan Yıldırım, Ankara’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak açılışı yapılan eserleri de açıklarken, “30 köprü ve viyadük yaptık. Geçtiğimiz ay, Yavuz Sultan Selim Bulvarı ile 88 eserin açılışını yaptık” dedi.

Ankara’nın, hızlı trenin de başkenti olacağını ifade eden Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

 “29 Ekim’de Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle, bölgenin, Ortadoğu’nun en büyük tren garını, YHT Garı’nı da yaparak Ankara’ya kazandırdık. Sivas ve İzmir’e hızlı tren çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul’dan Konya’dan sonra, ver elini Kırıkkale, Yozgat, Sivas, bir yandan Afyon ve İzmir. Ankara, Türkiye’nin başkenti değil, aynı zamanda hızlı trenin de başkenti oluyor. Başkentray tüm hızıyla devam ediyor. 2 sene sonra da Başkentray hizmete geçiyor.”

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı ve asfalt-kaldırım desteği verdiği, Avrupa’nın en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi OTONOMİ’nin açılışında yaptığı konuşmada “Bu eser eşine az rastlanır yatırımlardan bir tanesidir. Yapımında emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışa katılan binlerce vatandaşın sevgi gösterileri ve tezahüratları eşliğinde kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine, “Ülkemizde nadir eserlerden biri olarak inşa edilen OTONOMİ’nin şehrimize, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek başladı.

OTONOMİ’nin yapımında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, otomobilin dünyadaki gelişim sürecinden de bahsederek, “Bugün ülkemizde 11 milyondan fazlası otomobil olmak üzere 21 milyona yakın kara taşıtı bulunuyor” bilgisini de paylaştı.

Başkan Gökçek’in konuşması sırasında 100 bin metrekarelik bir alanın daha OTONOMİ’ye dahil edilmesi için çalışmalar yaptıklarını söylediğini de hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Belediye Başkanımızın da (Melih Gökçek) dediği gibi, ikinci el otomobil satış alanının burada yapılması önemli olacaktır. Bu eser, eşine az rastlanır yatırımlardan bir tanesidir” diye konuştu.

 

-“ARTIK TÜRKİYE’NİN BAŞKENTİNE GELDİĞİNİZİ ANLIYORSUNUZ”

Türkiye genelinde bölünmüş yolun 6 bin kilometreden 24 bin kilometreye çıkartıldığını da anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Havaalanı Yolu’ndan da övgüyle bahsederek, şunları söyledi:

“Ankara’da havalimanı var mıydı? Bir ucube vardı burada… Tek giden tek gelen bir Ankara girişi vardı. Türkiye’nin başkentine mi giriyorsun, başka bir yere mi giriyorsun, belli değildi. . Sonra buraya bu modern havalimanı inşa edildi.  Şimdi bir başkente geldiğinizi anlıyorsunuz”dedi.

 

-ŞEHİR HASTANELERİ BU AY AÇILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehirdeki şehir hastanelerinin açılışlarına bu ay içerisinde başlanacağı müjdesini vererek, “Vatandaşlarımızın kapı kapı dolaşmasını ortadan kaldırıyoruz” dedi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “OTONOMİ; Otomotiv Ticaret Merkezi’nin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum” diyerek tamamladığı konuşmasının ardından, Başkan Gökçek ve OTONOMİ Başkanı Aydın Erkoç tarafından tablo ve otomobil maketi hediye edildi. 

Başbakan Yıldırım’a da hediyelerin sunulmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri, Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek birlikte OTONOMİ’nin açılış kurdelesini kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdeleyi keserken, “OTONOMİ, tüm Ankaralılara, tüm otomotiv sektöründe olan kardeşlerime, arabasını değiştirme ihtiyacında olanlara hayırlı uğurlu olsun diyorum, Allah bol bereketli kazançlara vesile kılsın diyorum, ya Allah bismillah” dedi.   

 

-TÖRENDEN NOTLAR…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Başkan Gökçek, tören alanına gelişlerinde, vatandaşların sevgi gösterileri ve alkışlarıyla karşılandı. 

 Başbakan Yıldırım, alana giriş yaptığında kalabalığın içinden bulunan bir kız çocuğunu kucağına alarak, oyuncak hediye etti. 

Soğuk havaya rağmen alanı dolduran binlerce Başkentli, konuşmalar sırasında da tezahüratta bulundular ve konuşmalara sloganlarla destek verdiler. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Başkan Gökçek’in dev fotoğraflarının asılı olduğu alandaki “15 Temmuz'u unutmadık ve unutturmayacağız. Devletimizin, milletimizin ve Başkomutanımızın yanındayız” afişi de dikkat çekti. 

Açılış törenin sonunda, çocuklara çeşitli oyuncak ve hediyeler dağıtıldı.

 

Bu haber toplam 2204 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.