1. HABERLER

  2. Özcan Aydoğdu yazıyor
Özcan Aydoğdu yazıyor

Özcan Aydoğdu yazıyor

Yerel seçimlerin geçmesiyle birlikte Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay kendi kadrosunu da oluşturmaya başladı.

A+A-

Yerel seçimlerin geçmesiyle birlikte Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay kendi kadrosunu da oluşturmaya başladı.

Mustafa Özcan, Bayram Yıldırım, Veli Yıldız, Sami Emre, İsmail Yüksel, Sadettin Saraçbaşı  gibi isimler Duruay’ın bürokrat kadrosunda yerini aldı.

Engin Çelik Bellas Müdürlüğü’ne atanırken, Hayati Çal ise belediyeden bağımsız gibi görünen ancak belki de Gölbaşı Belediyesi’nin can damarlarından biri olan Gölbaşı Belediyespor Kulübü Başkanlığı’na getirildi.

Peki iyi de aradan geçen zamanda bu isimler Başkan Duruay’a ne kattı, yada ne katabilecek?

İşte isim isim yeni bürokratların karnesi:

 

MUSTAFA ÖZCAN

Bodrum gibi bir yerde uzun yıllar, Eğitim-sen'in tüm olumsuz çabalarına karşın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapmak her babayiğidin harcı değil. İşini bilen, bürokrasi de oldukça tecrübeli birisi… Şu anda Belediye Başkan Yardımcılığı’na atandı. Bürokrasi yazışmalarında hata yapma şansı sıfır sayılabilir. Başkan Duruay'ı zora sokacak hamleler yaptırmaz gibi görünüyor.

Şimdilik Gölbaşı Belediyesi’nin röntgenini çekiyor… Hamleler daha sonra gelecek…

İlk icraatları yerinde, ağırlığını hissettirmiş.

BAYRAM YILDIRIM

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne atandı. Haddinden fazla iyi niyetli… Zannedersem iyi niyeti basın bürosu çalışanları tarafından suistimal ediliyor… Basın bürosunda sürekli hatalar yapılıyor. Umarım düzelir. İnsan ilişkileri kuvvetli... Tek sıkıntısı bana göre tam yetki verilmemesi. Yetkileri kullanabildiğinde daha da başarılı olur.

VELİ YILDIZ

Fen İşleri Müdürlüğü’ne atandı. Gölbaşı’nı iyi bilen bir isim olmasına karşın kamuoyunda en çok şikayet edilen müdürlerden.  Gölbaşı'nı biliyor ama nedense bir çok hata yapıyor. Belediyenin mihenk taşı olan Fen İşleri’nde başarılı olur mu bilemem…

SAMİ EMRE

Getirildiği görev kamuoyunda fazla duyulmayan bir müdürlük. Şu ana kadar çalışmaları hakkında bir bilgi edinemedim ama Sami Emre’nin kamuoyunda sevilen bir isim olduğu belli.

SAADETTİN SARAÇBAŞI

Sosyal demokrat bir isim. Olaya düz mantık bakanlar “Solcu adam, Ak Partili belediyede İmar Müdürlüğü’ne getirilir mi?” diyebilir ama Başkan Duruay’da bir çok kişi gibi olaya daha geniş açıyla bakabiliyor. “Sağcı yada solcu olması bizi ilgilendirmez, yeter ki işini yapsın” Ki yapıyor da… Göreve gelir gelmezde 74 Parsel ve Örencik imarı için gece gündüz yaptığı çalışmalarda bunun bir kanıtıdır diye düşünüyorum. İşinde uzman, fazla söze gerek bile yok.

İSMAİL YÜKSEL

Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandı. Başkan Fatih Duruay’ın aynı zamanda damadı. Seçim döneminde, bir önceki yönetimi “Belediyeyi akrabalarla yönetmekle” suçlayıp, şimdi Özel Kaleme damat getirmek pek etik görünmüyor gibi olabilir;

Ama…

Geçtiğimiz dönemde en çok eleştirilen konu Mehmet Odabaşı’nın Özel Kalem Müdürü yapılmasıydı. Mehmet Odabaşı, geçen süreçte eleştirilerin aksine işini en iyi yapan isimlerden birisi oldu. Odabaşı’nın yeğeni olmasına karşın, partili partisiz herkesin sevdiği bir isim haline gelmişti.  Odabaşı’nı bir çok sorunla yüz yüze gelmekten de kurtarmıştı.

İsmail Yüksel de efendi ve girişimci bir ruha sahip…

Özel kalem adı üstünde “Özel” bir makam…

O yüzden başkanın da kendi özelini güvendiği birisine emanet etmesinden daha doğal bir şey yok.

Olumsuz eleştiriler var, olacaktır da…

İsmail Yüksel vatandaşa zulüm mü yaptı?

Eleştirelim!

İsmail Yüksel işini iyi yapmadı mı?

Eleştirelim?

İsmail Yüksel Başkanla olan akrabalık derecesi kullanıp belediyede hükümdarlık mı kurmaya çalıştı?

Eleştirelim!

Ama daha bunlar olmadan, biraz zaman verip bekleyelim…

Ortada bir Mehmet Odabaşı örneği varken, İsmail Yüksel’in bu makama gelmesi de bence pek eleştiri konusu olmamalı.

İsmail Yüksel işini yaptığı müddetçe bu eleştiriler zamanla pozitif yöne dönecektir.

O yüzden "Hayırlı olsun inişteee!" yorumlarını atmaktan şimdilik vazgeçin... Sıkıldım artık

 

ENGİN ÇELİK:

Belki de en zor göreve gelenlerden birisi. Başkan Duruay’ın çok güvendiği isimlerden birisi. Belediyenin eleman ihtiyacını karşılayan yerde BELLAS’ta müdürlük konumuna getirildi. En çok iş talebiyle karşı karşıya gelen isimlerden. Bazen iş taleplerinden bunaldığını görüyorum. Allah yardımcısı olsun…

İyi bir çıkış yaptı. Sahil Parkı’nda bir çok değişim yaptı, başka değişimlerde gelecek. Kısacası fazla söze gerek yok… Engin Çelik farkını ortaya koydu.

 

HAYATİ ÇAL:

Kaos sonrası Gölbaşı Belediyespor Başkanlığı’na seçildi. Olağanüstü genel kurulla seçilen yönetimiyle başarılı olacağı kanaatinde değilim. Erdoğan Çelebi, Aykan Küçük, Ferhat Aydın gibi isimler vizyonlarıyla bu kulübe bir çok katkı sağlayabilir ama örneğin sporla alakası bile olmayan Hörmet Cenk’in Belediyespor yönetiminde ne işi var? “Spora kadın eli mi değdi” diyeceksiniz…

Göstermelik yada birilerinin ruhu okşansın diye yönetim belirlenmez.

Hayati Çal’ın uzun vadede Gölbaşı’nda sportif faaliyetlere katkısı olacağına inanıyorum ama bu yönetimle maalesef zor diyorum! Yönetimde bazı isimlere revizyon şart!

 

NOT 1: Yerel seçimler geçeli yaklaşık 2 ay oldu ve haliyle herkesin gözü belediyede..

Kim makam mevki bekliyor, kimisi de iş bekliyor…

Birincisi Gölbaşı Belediyesi iş ve işçi bulma kurumu değil. İkincisi millete iş beğendiremiyorsun. Fatih Duruay eminim ki seçimlerden önce verdiği sözü tutacaktır ve “Garibanın ekmeğiyle oynamayacaktır” Zaten kendi beyanları da halen bu yönde…

 

NOT 2: Gölbaşı Belediyesi’nin internet sitesinde yapılacak olan ihalelerle ilgili vatandaşlar bilgilendiriliyor.

Doğrudan yapılacak alımlarda, şaibelerin ortadan kalkması için benim önerim şudur;

Alınacak malzemeler Belediyenin sitesinden yada Meydandaki dev led ekrandan yayınlansın. İsteyen herkes teklif verilsin. Bu sayede adrese teslim işler yapılmaz, şaibede ortadan kalkar.

 

NOT 3: Belediye basın bürosu iki satırlık haberlerden ve ziyaret haberlerinden artık vazgeçsin! Sıkıldık artık.

 

 

Bu haber toplam 5525 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum