1. HABERLER

  2. Özel Mezuniyet
Özel Mezuniyet

Özel Mezuniyet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terörle mücadelede polislere yeniden görev verileceği sözleri özel harekât polisini yeniden gündeme getirmişti. Bu sözlerin üzerinden bir hafta geçtikten sonra yeni Özel Harekâtçılar teşkilata kazandırıldı.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terörle mücadelede polislere yeniden görev verileceği sözleri özel harekât polisini yeniden gündeme getirmişti. Bu sözlerin üzerinden bir hafta geçtikten sonra yeni Özel Harekâtçılar teşkilata kazandırıldı. 6 Mart'ta başlayan 40'ıncı dönem Özel Harekâtçı Yetiştirme Kursu'na katılan 499 polisten 318'i Özel Harekâtçı olma hakkını kazanarak sertifika aldı. Böylece Özel Harekât polisi sayısı 6 bin 618'e ulaştı.

Kursu Görkem Temur birinci, Burak Yıldırım ikinci, Mehmet Yoldaş ise üçüncü bitirirken ödüllerini İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den aldılar. Törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Özel Harekât polisi sayısının daha da artacağını ifade etti. Kılıçlar, mezun olanların Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere 17 farklı ilde görev alacağını belirtti. Özel Harekât Daire Başkanı Cemil Tonbul ise "Vatanın neresinde ateş varsa orada bir damla su gibi aziz olmalısınız" dedi.

20110727.170616_ank297.jpg

 

Bu haber toplam 5139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.