1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Özgür Ökmen CHP'den meclis üyesi adayı oldu
Özgür Ökmen CHP'den meclis üyesi adayı oldu

Özgür Ökmen CHP'den meclis üyesi adayı oldu

Gölbaşı’nın tanınmış değerlerinden Özgün Ökmen’in oğlu Özgür Ökmen CHP’den Belediye Meclis Üyesi adayı oldu.

A+A-

Başbakanlık'ta çeşitli kademelerde görev yapan, Başbakanlık Müşteşar Yardımcılığı gibi üst düzey bürokraside görev yapan Gölbaşı’nın tanınmış değerlerinden Özgün Ökmen’in oğlu Özgür Ökmen CHP’den Belediye Meclis Üyesi adayı oldu.

TEMSİL KABiLiYETi YÜKSEK ADAY

 

Gençliği, enerjisi tecrübesi ile Gölbaşı Belediye Meclisi’nde CHP’yi en şekilde temsil edebilecek kapasiteye sahip bir Gölbaşılı ismin CHP sıralarında yer bulması Gölbaşılılar arasında da sevinç yarattı.

 

HEM AVUKAT HEM SİYASETÇİ

Ağır ceza avukatı olan ve yıllardır siyasetin içinde olan Özgür Ökmen, Gölbaşı siyasetine hızlı girdi. CHP’nin 2.sıra belediye meclis üyesi adayı olan Özgür Ökmen siyasi kimliğinin yanı sıra  avukatlık da yapıyor.

GÖLBAŞILI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

“Gölbaşılı olmaktan gurur duyuyorum” diyen Özgür Ökmen “; “Gölbaşılı olmanın, Gölbaşı’na hizmet etme inancının gururunu yaşıyorum. Bir taraftan Oyacalı, diğer taraftan Cayırlı, eşim tarafından da Yağlıpınarlı’lıyım. Bu topraklarda büyüdüm. Bana pırıl pırıl, ter temiz bir isim bırakan, çevresinde çok sevilen emekli yüksek bürokrat saygı değer babam Özgün Ökmen’in yolunda giderek siyaset sahnesinde, doğduğum yere hizmet etmek maksadı ile aday oldum. Gölbaşı’na hizmet etmeme vesile olan ilçe örgütüne il örgütüne ve genel merkez yöneticilerine teşekkür ederim” dedi.

 

AV. ÖZGÜR ÖKMEN KİMDİR?

1981 Ankara doğumlu, Üniversite eğitimini Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, “Türk Yabancılar Hukukunda Göçmenler” konulu Yüksek Lisansını Gazi Üniversitesinde tamamlamış, halen Kırıkkale Üniversitesinde Doktora yapmakta ve Anadolu Üniversitesinde Kamu Yönetiminde de öğrenim görmektedir. Hukuk Fakültesini bitirmesinin ardından Temmuz-2007 tarihinden itibaren Ankara Barosuna kayıtlı serbest avukatlık yapan ve aynı anda Ankara Barosu Staj Kurulu Başkanlığı görevini de birlikte yürüten Ökmen, mesleği süresince ayrıca; Baro Yönetim Kurulu üyeliği, Staj Kurulu üyeliği, Parlamento ile İlişkiler Kurul Kurul Başkanlığı görevlerini de başarıyla yürütmüştür. Gölbaşı ilçesi Çayırlı (köyü) Mahallesi'ne mensup bir ailenin yeni nesil iyi yetişmiş hukukçu bir ferdi olup, rahmetli babaannesi de Oyaca Mahallesi'ndendir. Babası Özgün Ökmen ise; Eski Başbakanlardan, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı merhum Bülent Ecevit’in Müsteşarlığını yapmış, halen partiye emek veren Gölbaşı'nın yetiştirdiği dürüst, namuslu ve Gölbaşında tanınan ve bilinen bir devlet adamıdır. Demokrat, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir aileden yetişen Ökmen, Yağlıpınar (köyü) Mahallesi'nde tanınmış Özbek ailesinin kızları öğretmen Burcu hanım ile evli ve 1 çocuk babasıdır.

e5adbac0-6677-4f8e-bc1f-482a65d573f7-001.jpg

 

Bu haber toplam 7387 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.