1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. PARK EYMİR TOPLU KONUT SAKİNLERİ, MAĞARA VE MÜZEYİ GEZDİ
PARK EYMİR TOPLU KONUT SAKİNLERİ, MAĞARA VE MÜZEYİ GEZDİ

PARK EYMİR TOPLU KONUT SAKİNLERİ, MAĞARA VE MÜZEYİ GEZDİ

Park Eymir Toplu Konut Sakinleri, Tulumtaş Mağarası ve Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’ni gezdi. Geziye katılanlar geçmişine sahip çıkan ve Tulumtaş Mağarası’nı ilçe turizmine kazandıran Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e teşekkür etti.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi, 7’den 70’e tüm vatandaşların sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabilmeleri için düzenlediği gezilerine devam ediyor. Gölbaşı Belediyesi organizasyonunda Park Eymir Toplu Konut Sakinleri, 1992 yılında Ankara Çevre Yolu inşası için işletilen taş ocağındaki çalışmalar sırasında keşfedilen Gölbaşı Belediyesi’nin yaptığı titiz çalışmalar sonucunda turizme kazandırılan Tulumtaş Mağarası’nı gezdi.

Permiyen (280-250 milyon yıl öncesi) dönemine ait kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda uzanan doğa harikası Tulumtaş Mağarası’nı gezen vatandaşlar bol bol fotoğraf çekildi.

Tulumtaş Mağarası’nın ardından vatandaşlar, geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Gölbaşı’nın tüm köy ve mahallerinde detaylı bir araştırma yapılarak kurulan, çok sayıda geçmiş kültüre ait malzemenin yer aldığı Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Müzesi’ne geçti

 

Müzeye gezmeye gelen vatandaşlara, kırklama, diş hediği, sünnet gelenekleri, asker uğurlama, kına gecesi, düğün gelenekleri, geleneksel sohbet toplantıları, mutfak kültürü, el sanatları, sözlü anlatımlar ve geleneksel çocuk oyunları görevliler tarafından interaktif bir şekilde anlatıldı.

Tulumtaş Mağarası ve Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Müzesi’ni gezen vatandaşlar, çalışmalarından dolayı Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e teşekkür etti.

“Değerlerimize hep birlikte sahip çıkmalıyız”

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Gölbaşı’mızın birbirinden önemli değerlerini ilçe turizmine kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyor, ilçemizin değerini arttıracak projelere imza atıyoruz. İlçemizde yerli ve yabancı turistleri ağırlarken Gölbaşı’mızda yaşayan vatandaşlarımız içinde ücretsiz turlar düzenliyoruz. Bunlar bizim değerlerimiz hep birlikte sahip çıkmalıyız. İnşallah birlikte nice projelere imza atacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 2559 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum