1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Perinçek: Ordu Suriye öncesi sindirilmek isteniyor
Perinçek: Ordu Suriye öncesi sindirilmek isteniyor

Perinçek: Ordu Suriye öncesi sindirilmek isteniyor

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ordu ile milletin arasının açılmaya çalışıldığını savundu

A+A-

 

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Darbe karşıtlığı" söylemi ile Ordunun Suriye'ye karşı alınacak önlemler öncesi sindirilmek istendiğini, Ordu ile milletin arasının açılmaya çalışıldığını savundu

Perinçek, konuya ilişkin tartışmalar ve Ordunun bu plan karşısında nasıl bir duruş sergilemesi gerektiğine ilişkin görüşlerini açıkladı. Komutanların istifasının, Türkiye'yi bir kez daha büyük gerçeğiyle yüz yüze getirdiğini belirten Perinçek, "Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli 'Darbeciliğe karşı' ortak bir cephe kurmuşlardır. Aslından BDP ve Neo-liberal sahte sol da bu dörtlüyle birliktedir" dedi.

İşte Perinçek'in o iddiaları:

-"Darbe karşıtlığı"nın patenti, 1990'lardan bu yana ABD ve AB emperyalistlerindedir. Yani 12 Mart ve 12 Eylül darbelerini tezgâhlayanlarda! O darbeleri gerçekleştirecek ortamı hazırlamak için, Türkiye'yi kan revan içinde bırakanlar, TSK üzerinde denetimi yitirince, "darbe karşıtı" oldular.

-Ama onların darbe tezgâhı boş durmamıştır. Irak'ı işgal eden ABD Ordusunun Türkiye'yi bölme tehdidinden güç alarak, Tayyip Erdoğan ? Abdullah Gül ikilisini Türkiye'nin tepesine yine darbeyle oturtmuşlardır. Kemalist Devrimi yıkma ve Diyarbakır merkezli İkinci İsrail planlarını yürütmüşlerdir. Buna karşı koyacak yurtsever güçler ve Türk Ordusu, darbecilikle suçlanarak sindirilmiştir.

-Devlet Bahçeli ise, ABD emperyalizminin "Darbeciler temizlensin" nakaratını bir perde yükselterek seslendirmeye devam ediyor. Çünkü TSK'nin Suriye harekâtı öncesinde direncinin kırılması gerekiyor. Peki, "Darbeciler temizlensin" diye diye Türk Ordusu temizlendiği zaman, Türkiye'nin silahla bölünmesine hangi güçle karşı koyulacaktır?

-Ordu düşmanlığını temel politika haline getiren Devlet Bahçeli, vatan millet bağırtılarıyla, gürültü çıkarıyor. Ancak bu gürültünün yararı, vatan ve millete değil, ABD emperyalizminedir. Çünkü Suriye ve Libya cephesinde ABD'nin yanında yer alanlar, iç cephede de ABD'nin verdiği görevi yapıyorlar. Gerisi pozdur.

-Diyarbakır merkezli İkinci İsrail planında en kritik adım atılmaktadır. Bu ihanetin, "ABD ile birlikte PKK'yi bitireceğiz" yalanıyla birlikte uygulanacağı görülüyor. Varılacak yer şimdiden belirlenmiştir: "PKK tasfiye edilemiyor, artık gerçeği kabul edelim."

-İşte BOP Eşbaşkanlığı Dörtlüsü, bu planın ortağıdırlar. Türkiye'nin geniş güçlerini bu büyük cinayete katmak için her birine ayrı görev tanımı yapılmıştır. Ortak görev ise, Orduyu sindirmek ve millet ile Ordunun arasını açmaktır.

-ABD'nin Suriye'ye karşı planlarına dahil olan bir komuta kademesi, Atatürk Devrimi'ne, millet ve vatan bütünlüğüne karşı, Cumhuriyet tarihinin en büyük cinayetine iştirak eder. Bu süreç, PKK'nin temizlenmesiyle değil, Diyarbakır merkezli İkinci İsrail'in kurulmasıyla sonuçlanır. TSK, kendisini tasfiye edecek kuvvetlerin emrinde, bırakalım vatan savunmasını, kendi varlığını da kurtaramaz."

ORDU SAĞLAM DURMALI, MİLLET SAHİP ÇIKMALI

Doğu Perinçek, Ordunun bu plan karşısında sağlam duruş sergilemesi, milletin de orduya sahip çıkması gerektiğini savundu.

(Milliyet)

Bu haber toplam 1098 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.