1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. RAMAZAN NOSTALJİSİ HACI BAYRAM’DA YAŞANACAK
RAMAZAN NOSTALJİSİ HACI BAYRAM’DA YAŞANACAK

RAMAZAN NOSTALJİSİ HACI BAYRAM’DA YAŞANACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca nostalji dolu eğlence ve etkinliklerin yanı sıra, iftar sofralarında Başkentlilerle birlikte olacak

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca nostalji dolu eğlence ve etkinliklerin yanı sıra, iftar sofralarında Başkentlilerle birlikte olacak. Ramazan ayının manevi duygusunun bu yıl Hacı Bayram Cami’nin verdiği huzurla birleşeceği Ramazan etkinliklerinde, Başkentliler unutulmaz bir oruç ayını daha Ankara’da yaşayacak.

Başkentlileri, her yıl olduğu gibi bu yıl Ramazan Ayı’nda da her gün iftar saatinde şehrin dört bir tarafındaki iftar çadırlarında misafir edecek olan Büyükşehir Belediyesi’nin, Hacı Bayram Cami avlusundaki nostaljik etkinlikleri, Başkent’teki Ramazan coşkusunu daha da artıracak.

Eski Ramazan eğlencelerini aratmayacak özel bir program hazırlayan Büyükşehir Belediyesi bu yıl Başkentlileri, restorasyonu tamamlanarak 14 Şubat’ta yeniden ibadete açılan Hacı Bayram Cami avlusu ve civarında ağırlayacak. Her akşam ünlü sanatçıların konser vereceği etkinlikler, geleneksel gösterilere, sohbetlere, sahaflara ev sahipliği yapacak.

Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı on bir ayın sultanı Ramazan ayı geleneklerinin yaşatıldığı ve Başkentlilerin bu aya özel nostaljik özlemlerinin giderildiği, tokun açın halinden anladığı, ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzandığı, yetim ve öksüzlerin sevindirildiği oruç ayında Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da 26 farklı noktaya kuracağı iftar çadırlarında Başkentli misafirlerini ağırlayacak.

- GEÇMİŞ RAMAZANLARI ARATMAYACAK

Ramazan Ayı’nın yaz günlerine denk gelmesi, iftar ve sahur arasındaki saatlere de ayrı bir renk katıyor. Büyükşehir Belediyesi geçmişte yaşanan Ramazan keyfini iftar sonrası saatlerde bugüne taşıyacak. Başkentliler, Hacı Bayram’da hem ibadetlerini gerçekleştirecek, hem düzenlenecek birbirinden farklı etkinliklerle unutulmaz Ramazan akşamları yaşayacak hem de iftar çadırlarında oruçlarını açabilecekler.

Büyükşehir Belediyesi’nin Hacı Bayram’da Ramazan etkinliklerini düzenleyeceği alanda aralarında Sami Savni Özer, Erkan Mutlu ve Ahmet Özhan gibi ünlü sanatçıların da olduğu konserler, şiir dinletileri, edebiyat ve fikir sohbetleri, mehter konserleri ile çocuklar için oyun alanları yer alacak.

Hacı Bayram’da kurulacak stantlarda kitapçılar, sahaflar, sanat ve el sanatlarının satışının yanında Ramazan nostaljisini yaşatacak macuncular, pamuk şekerciler, mısırcılar gibi seyyar satıcılar da bulunacak.

-26 FARKLI NOKTADA İFTAR ÇADIRI

Büyükşehir Belediyesi geleneksel eğlenceleri günümüze taşımanın yanı sıra her yıl olduğu gibi bu Ramazan Ayı’nda da her gün yüzlerce Başkentliye iftar yemeği verecek.  Ankara Büyükşehir Belediyesince, kentin 26 noktasına kurulacak yemek merkezi ve iftar çadırlarında her gün en az 4 çeşit iftar yemeği sunulacak. Paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin verildiği bu ayda Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi’nin iftar soflarının en özel misafirleri olacak.

RAMAZANDA İFTAR ÇADIRLARININ KURULACAĞI YERLER:

Hüseyin Gazi Mahallesi Hüseyin Gazi Kültür Merkezi

Siteler Girişi Üst Geçit Ayağı

AŞTİ içi

Güvenpark

Abdiipekçi Parkı

Elvankent Gimsa Arkası

Gençlik Parkı Tren Garı önü

Kuyubaşı Gökçek Parkı

Gazino Otobüs Hareket Noktası

Pursaklar Merkez

Akdere M.Ali Altun Parkı Yanı

Abidinpaşa (Makro Market Yanı)

Elmadağ Merkez

Sincan Lale Meydanı

OSTİM Metro İstasyonu yanı

Demetevler Onkoloji Metro Durağı Otoparkı

Şentepe Son Durak Pazar Yeri önü

Gölbaşı Merkez

Akyurt Beyazıt Mahallesi Belediye Binası yanı

Çubuk Atatürk Parkı Yanı

Kalecik Belediye İşhanı

Kazan Belediye yanı

Bala Pazar Yeri

Hacı Bayram Cami Önü

Gençlik Parkı İçi

Beşevler Metro üstü

Bu haber toplam 4481 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.