1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ramazan Şimşek: Mandıra filozofuyum
Ramazan Şimşek: Mandıra filozofuyum

Ramazan Şimşek: Mandıra filozofuyum

Gölbaşı Belediye Meclisi Ocak ayı son toplantısına MHP'li Ramazan Şimşek'in sözleri damgasını vurdu.

A+A-

Gölbaşı Belediye Meclisi ocak ayı son oturumu yapıldı.

Toplantıda gündem dışı söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek, Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm adı altından Gölbaşı topraklarına el koyduğunu belirterek tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm alanlarında Gölbaşı Belediyesi'nin hiçbir kâr elde edemeyeceğini vurgulayan Ramazan Şimşek, “Kentsel dönüşüm ilan edilen alanların tamamen tasarrufu Büyükşehir Belediyesine aittir. Bu alanların imarını kim yapacaktı, Gölbaşı Belediyesi. Şimdi kim yapacak, Büyükşehir Belediyesi yapacak. İmar ve ruhsattan elde edilen gelir Büyükşehir Belediyesine gidecek. Hiçbir faydamız olmayacak” dedi.  

Kentsel dönüşümü Ankara’nın kanayan yarası olarak nitelendiren Şimşek, “2015 yılında ilan edilen kentsel dönüşüm planında 2956 hektarlık alan yani 29 milyon 560 bin metrekarelik devasa bir alan karşımıza çıkmıştır. Maalesef kentsel dönüşüm yapılacak alanda yapılaşma oranı yalnızca 37.47 hektar yani 374 bin 700 metrekare idi. Küçük rakamı büyük rakamdan çıkardığımızda 29.183.300 metrekarelik boş bir alan karşımıza çıkmaktadır. Yani proje alanı olarak tasarlanan bölgenin yüzde 98,8’i boş alan. İşte Ankara’nın kentsel dönüşüm anlayışının en büyük örneği budur” dedi.

Kentsel dönüşümüm boş alanlarda değil, afet riski bulunan alanlar ile riskli yapıların bulunduğu alanlarda uygulanması gerektiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek; “Yani Yenimahalle, Keçiören, Etimesgut ve Çankaya gibi ilçelerimizde bulunan yıkılmaya yüz tutmuş mahallelerde kentsel dönüşüm yapılmazken, Gölbaşı ilçemizde yine 1360 hektar boş, verimli ve Gölbaşıların nefes aldığı hava koridorlarında jeolojik açıdan sakıncalı zeminlere sahip alanları kentsel dönüşüm alanı ilan etmek hangi anlayışın ifadesidir” ifadelerini kullandı.

Şimşek son olarak Gölbaşı’nda bugüne kadar 5 bin hektarlık alanın kentsel dönüşüm ilan edildiğini, bunun bir kısmınının Bakanlar Kurulu kararı ile bir kısımının da Büyükşehir Belediyesinin kararı ile yapıldığını söyledi.

Şimşek’in konuşması sırasında Ak Parti Meclis Üyelerinin "Bu büyükşehirin kararı bizim değil" sözlerine ise Şimşek, “Gölbaşı’nın alanına giriyorsa bizim de bu konuda elimizden geleni yapmamız lazım. Ben kendimi mandıra filozofu olarak görüyorum. Gölbaşının menfaatine olmayan her şeye karşıyım” dedi.

Kaynak: Aktif Haber Gazetesi

Bu haber toplam 2462 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.