1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Rasim Ozan Kütahyalı'nın o sözleri canlı yayının kesilmesine neden oldu
Rasim Ozan Kütahyalı'nın o sözleri canlı yayının kesilmesine neden oldu

Rasim Ozan Kütahyalı'nın o sözleri canlı yayının kesilmesine neden oldu

Takvim ve Sabah Gazetesi yazarı “Yeni Türkiye'de Başbakan emredecek, Genelkurmay başkanı, generaller hizaya geçecek.” dedi.

A+A-

Işık Koşaner emekliliğini istedi (Son Detaylar)

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanları emekliliklerini istedi. Koşaner'in emekliliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Generallerin emeklilik talebi Türkiye kamuoyunda bomba etkisi yarattı.
İşte bu şok gelişme Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Dinamit adlı tartışma programında sıcağı sıcağına masaya yatırıldı.

Programda konuşan gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Yeni Türkiye’de Başbakan emredecek, Genelkurmay başkanı, generaller hizaya geçecek.” diyen Kütahyalı, bunun olması için Başbakanın Recep Tayyip olması yada olmamasının fark etmeyeceğini söyledi. Kütahyalı sözlerine şöyle devam etti:



“Bu bir hukuktur. Evrensel hukukun gereğidir. Ama bakın burada Türkiye’de hala askeri vesayetten hepimiz, gazeteciler o kadar korkuyor ki… Onlara da kızmıyorum böyle bir atmosferde yetiştirilmişler. Ben kanunun söylüyorum. Başbakan emreder Genelkurmay Başkanı da hizaya geçer. Yeni Türkiye böyledir.”



Işık Koşaner’in TSK içinde illegal işlere bulaşmış ve Başbakana hakaret etmeyi meşru gören bir zihniyetin yanına düştüğünü söyleyen Kütahyalı “ Makam ve mevki için böyle kişiler çıkabilir. Ordumuzdan bu isimler temizlenir. Ordu içinde bir temizlik yapılması gerekiyordu. Bu yapılmadığı için ordumuz bu hale geldi. Işık Koşaner zihniyeti maalesef eğer TSK ‘da bu sorgulanmasın, silah arkadaşlarımı korurum zihniyetinde olursa bu Türkiye’ye de zarar verir, TSK’ya da zarar verir, verdide zaten. Türk ordusunu bu hale getirenler bunlardır. Orduyu içeriden çürüten zihniyet maalesef bu zihniyettir. “ dedi.



Bir izleyici maili üzerine askerlik yapmadığını kaydeden Kütahyalı askerlik yapmadığını ifade ederek “ Ben Dağlıca ve Aktütün olayları üzerine askere gitmeyeceğim diye bir yazı yazdım. Böyle bir felakette ben askerlik yapmayacağım dedim. Ben o zaman bunu söylemiştim ve yargılandım beraat ettim. Bu kirli bir savaştı. Şu an söylüyorum, şu an gerçekten onurla gururla askerliğimi yaparım.” dedi.



Program anında uzun bir süre teknik arıza nedeniyle izleyicini karşısına çıkamayan Rasim Ozan Kütahyalı ise bu durumun teknik arıza olmadığını ve elektrik-elektronik olarak kısa bir süre sistemin çökertildiğini öne sürdü. Kütahyalı “Televizyonlar bu konuda deneyimlidir. 15-20 dakika, elektrik kesilse jeneratör devreye girer. Beyaz Tv’nin teknik imkanları da muhteşem. Fakat bir anda burası göçertildi. 15-20 dakika karanlıkta bırakıldık. Fakat bizi burada kimse engelleyemez. Takır takırda konuşuruz. Korkunun ecele faydası yok” zaten.

Beyaz Tv yayınları genel seçimler öncesi , Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek canlı yayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdairoğlu hakkında ki belgeleri açıklarken sabote edilmeye çalışılmıştı.

 

Bu haber toplam 2099 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.