1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Saadet Partisi'nin Erbakan'sız seçimi
Saadet Partisi'nin Erbakan'sız seçimi

Saadet Partisi'nin Erbakan'sız seçimi

Erbakan öldü, Milli görüş bitti..

A+A-

Eski başbakanlardan, milli görüş lideri Necmettin Erbakan'ın hayatını kaybetmesinin ardından Saadet Partisi Erbakan'sız bir seçime gitti.. Partinin başında fiilen olmasa da Numan Kurtulmuş döneminde de hep arka plandaki isim olarak bilindi..

ERBAKAN'SIZ SEÇİM

Erbakan'ın partisi dün Erbakan'sız seçime gitti. Saadet Partisi o gelenekten gelen - Erdoğan her fırsatta Milli Görüş gömleğini çıkardığını söylüyor- AK Parti karşısında ezildi. Yüzde 1.24'lük oranla tam bir hezimet yaşayan parti 2002 seçimlerinden bu yana oy kaybediyor.. 2002 seçimlerindeki yüzde 2.49'luk oy oranını, 2007 seçimlerinde yüzde 2.34'e düşürdü.12 Haziran 2011 seçimlerinde ise bu oran 1.24'e düştü..

VEFA OYU

Milli Görüş hareketinin kurucusu Necmettin Erbakan'ın ölümü dolayısıyla seçmenden 'vefa oyu' bekleyen Saadet'in bu umudu da boşa çıktı. Milli Görüş'ün beşiği ve kalesi kabul edilen Konya'da bile Saadet'in kazandığı oy oranı yüzde 2,18'lerde kaldı.

SAADET VE HAS YÜZDE 2'Yİ BULDU

Yine milli görüş çizgisinden gelen Has Parti de bu seçimden beklediğini alamadı.. Yüzde 0.76'lık oy oranıyla bir hezimet de onlar yaşadı. Milli Görüş’ten doğan iki partinin toplam oyları ancak yüzde 2’yi buldu..

Seçim sonuçlarının alınmaya başladığı saatlerde partilerin genel merkezlerine sessizlik ve hareketsizlik hakim oldu.

Bu haber toplam 1521 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.