
Şam'dan Patriot açıklaması
Şam: "Türkiye'nin NATO'dan Patriot talebi yeni bir provokasyon"
Türkiye, Suriye sınırındaki gerilim nedeniyle NATO'dan Patriot savunma sistemi talep etmişti. İlk karşı tepki Rusya'dan gelmiş ve 'Bu adım bölgede tansiyonu düşürecek bir adım değil' ifadeleri kullanılmıştı.
Suriye cephesinden de Türkiye'nin patriot talebine ilk tepki gedi. Şam'dan yapılan açıklamada patriotların sınıra yerleştirilmesinin bir provokasyon olduğu ileri sürüldü..
YENİ BİR PROVOKASYON HAMLESİ
Suriye devlet televizyonuna konuşan bir Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Patriot füzelerinin sınıra yerleştirilmesini "yeni bir provokasyon hamlesi" olarak nitelendirdi.
SURİYELİ YETKİLİ: SORUMLU ERDOĞAN
Suriyeli bir başka yetkili ise Ankara’yı “tansiyon ve yıkım”a neden olmakla suçlarken, “Suriye, sınırdaki durumun askerileşmesinden ve tansiyon ile yıkımın Suriye ve Türk halklarına zarar verecek şekilde artmasından Erdoğan’ı sorumlu tutmaktadır” dedi.
Suriye'nin bu çıkışına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan jet cevap geldi. Davutoğlu, "Patriot kararı, Suriye'ye karşı tamamen güvenlik amaçlıdır. Esad, Savaş kurallarını ihlal ederek halkını öldürüyor" dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.