1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Savaş uçakları yeniden havalandı
Savaş uçakları yeniden havalandı

Savaş uçakları yeniden havalandı

Türk savaş uçakları ikinci kez havalandı. B F16 jeti Kandil'e bomba yağdırdı.

A+A-

Kandil‘e hava operasyonu (Son Detaylar)

Diyarbakır askeri havaalanından saat 03:00 sıralarında kalkan 12 savaş uçağı Kandil'i bir kez daha bombaladı.

Akşam saat 21:15 ile 23:00 arasında Kandil’e geniş çaplı bir hava saldırısı düzenleyen Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Kandil’e yeni bir saldırı düzenledi.

ANF’ye bilgi veren PKK’li yetkililer savaş uçaklarının bombardımanın sürdüğünü bildirdiler. (Fırat Haber Ajansı)

1 saat boyunca bombalandı
Diyarbakır askeri havaalanından saat 03:00 sıralarında kalkan savaş uçağının Kandil’in yanı sıra Lolan, Xakurke ve Xinere’yi de bir saat boyunca bombalandıkları bildirildi.

Kandil’e geniş çaplı bir hava saldırısı düzenleyen Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Kandil alanı dışında Lolan Xakurke ve Xinere’yi de bombaladıkları öğrenildi. Yerel saatle 03:30 ile 04:30 arası süren bombardımanın sona erdiği bildirildi. (Fırat Haber Ajansı)

Operasyon sona erdi iddiası
Diyarbakır askeri havaalanından saat 03:00 sıralarında kalkan Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Kandil'e düzenledikleri ikinci hava saldırısının sona erdiği bildirildi. (Fırat Haber Ajansı)

KAYBIMIZ YOK AÇIKLAMASI

ANF'ye bilgi veren Kandil'deki PKK kaynakları Türk uçakları tarafından gerçekleştirilen bombardımanda Kandil alanında herhangi bir gerilla kaybının söz konusu olmadığını duyurdu.

Kandil'de yerel saatle 21:15'te başlayan bombardıman 23:00'e kadar sürdü. PKK kaynakları bombardımanı gerçekleştiren uçak sayısının "15'ten çok daha fazla" olduğunu açıkladı.

PKK kaynakları saldırıda kullanılan bombaların patlamasının ardından siyah büyük bir duman tabakasının yükseldiğini bunun daha önceki bombardımanlardaki tecrübe edilenlerden farklı olduğunu söyledi.

PKK kaynakları yaklaşık iki saat süren bombardımanda Kandil alanında herhangi bir kaybın söz konusu olmadığını da açıkladı. (Fırat Haber Ajansı)

Bu haber toplam 1610 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.