1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Sincan Evcil Hayvanlar Parkı'nın yeni konukları
Sincan Evcil Hayvanlar Parkı'nın yeni konukları

Sincan Evcil Hayvanlar Parkı'nın yeni konukları

Büyükşehir Belediyesi Sincan Evcil Hayvanlar Parkı’nda, anneleriyle birlikte dolaşan, güneşlenen ve yüzen sevimli yavrular, çocukların neşeli cıvıltılarıyla bütünleşerek parka canlılık kazandırıyor.

A+A-

Sincan Evcil Hayvanlar Parkı, baharla birlikte yeni konuklarını ağırlamaya başladı. Parkın orta yerinde bulunan havuzda serinleyen ördek ve kazlar, adeta yavrularına yaşam dersi veriyor, yüzmenin kurallarını öğretiyor. Yavrular havuz kenarına da çıkıp güneşlenerek, yeşil alanlarda karınlarını doyurmaya çalışıyor.

Bu sevimli yavruların yanı sıra parkta bulunan;  Pekin Ördeği, Yeşilbaş Ördek, Barbar Ördek, Mısır Kazı, Sivastapol Kazı gibi türlerin yoğunlukta olduğu ördek ve kaz topluluğu, başta çocuklar olmak üzere tüm ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. 

 

-YERİNDE DURAMAYAN YAVRU KEÇİLER-

Ankara keçilerinin bulunduğu bölümde yaklaşık 2-3 aylık sevimli minik yavruların, bir o yana bir bu yana koşarak baharın tadını çıkarması, bahçede farklı bir güzellik oluşturuyor. Özellikle minik keçilerin, annelerinin peşinden koşarak süt emmeleri, kendilerine özgü zıplama yeteneklerini ve oyunlarını sergilemeleri, çocukların neşesine neşe katıyor. Cüce keçiler de yine yavrularıyla birlikte parkın güzelliğine renk katıyor.  

              

-TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN EVCİL HAYVAN PARKI-

Türkiye’nin hayvan çeşitliliği ve kapsamı bakımından en büyük evcil hayvan parkı olma özelliğini taşıyan Sincan Evcil Hayvanlar Parkı’nda yeni doğan yavrularla birlikte evcil hayvan sayısı 600’ü aştı.

 Parkta, beyaz ve alageyik, midilli atları, Güney Amerika’nın dağ ve çayırlarında yaşayan ve deveyle akraba olduğu söylenen lama, Afrika orijinli uçma özelliği bulunmayan dünyanın her bölgesinde rahatlıkla yaşayabilme yeteneğine sahip deve kuşu, tavus kuşları parlak mavi yeşil renkleriyle göz kamaştırıyor. İnce ve narin yapısıyla değişik türlerdeki sülünler, parka renk katan türler olarak dikkat çekiyor.

 Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca yeniden düzenlenerek restore edilen parkta ayrıca; iki halı saha, iki basketbol sahası, bir voleybol sahası, 900 metrelik koşu ve yürüyüş parkuru, iki kondisyon çalışma alanı, iki çocuk oyun parkı gibi tesisler yer alıyor.

Sincan’da bir mahalle parkı konumunda olmasına karşın geniş alanı, sportif donatıları ve barındırdığı çok sayıda evcil hayvan ile park Başkentlilerin ilgi odağı oluyor.

Bu haber toplam 49502 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.