1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Sineksavarlar iş başında
Sineksavarlar iş başında

Sineksavarlar iş başında

Gölbaşı’nda sivrisinekle mücadele seferberliği

A+A-

Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek ve karasineğe karşı başlatılan ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam edecek

Gölbaşı Belediyesi, ilkbahar-yaz mevsimi öncesinde haşere ve sineklerin larvalama mevsiminde yoğun bir ilaçlama programı başlattı. Ekipler, Gölbaşı’nın özellikle sivrisinek üremesine uygun sulak alanları başta olmak üzere tespit ettikleri noktalarda ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek ve karasineğe karşı başlatılan ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam edecek. Kış mevsiminin çok yağışlı geçmesi nedeniyle geçen yıllara göre bu yıl daha çok sulak alan bulunduğunu belirten yetkililer, ekiplerin havalar ısınmadan sivrisineklerin muhtemel üreme noktaları ile sulak noktaları ilaçladığını açıkladı.

SİVRİSİNEKSİZ BİR YAZ MEVSİMİ İÇİN

Kış mevsiminin yağışlı geçtiğini ve havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığını belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, sivrisinekle mücadelede erken ilaçlamanın büyük önem taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Gölbaşı Belediyesi olarak yaz aylarının kâbusu olan sivrisineklere karşı savaş açtık. Sağlık İşleri Müdürlüğü sinek ve sivrisinek türlerine karşı ilaçlama çalışmalarına başladı. 2 adet ilaçlama aracı Gölbaşı çevresinde bulunan yeşil alanlarda ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu yıl kış aylarının aşırı yağışlı geçmesinde dolayı sulak alan sayısında artış oldu. Bu yüzden de sinek ve sivrisinek türlerinde hızlı bir çoğalma bekleniyor. Sinek ve sivrisinek türlerinin üreme zamanında erken ilaçlama çok önemlidir. Gölbaşı’nın bazı yerlerinde de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak sinekle mücadele çalışması yapacağız.”

Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.