1. HABERLER

  2. Siyasetçilerden tarihi sözleşme
Siyasetçilerden tarihi sözleşme

Siyasetçilerden tarihi sözleşme

Gölbaşı Gazeteciler Derneği’nin organizasyonu ile Akalın Düğün ve Balo Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Adaylar ve ilçe başkanları’ toplantısında, siyasi partilerin yerel seçimlerde yapılacak siyasi çalışmalarda takınacakları tavırlarla ilgili önemli kararlar

A+A-

Gölbaşı Gazeteciler Derneği’nin organizasyonu ile Akalın Düğün ve Balo Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Adaylar ve ilçe başkanları’ toplantısında, siyasi partilerin yerel seçimlerde yapılacak siyasi çalışmalarda takınacakları tavırlarla ilgili önemli kararlar alındı.

Yakışıksız Propaganda Yapılmayacak

Gölbaşı’nın geleceğini ilgilendiren Belediye Başkanlığı seçim hazırlıkları sürecinde, yerel basın temsilcilerinin bağlı olduğu Gölbaşı Gazeteciler Derneği’nin ilçemizde ‘saygılı ve seviyeli’ bir seçim dönemi geçirmesi amacıyla tertiplediği ‘adaylar ve ilçe başkanları’ toplantısına katılan siyasiler, ilçemize saygı çerçevesi içinde her aday ve partinin hünerini ortaya koyacağı, rakipleri ile yakışık almayan propaganda ve tavır içine girmeyecekleri bir seçim atmosferi oluşturulması hususunda fikir birliği yaptılar.

Huzurlu Bir Seçim

MHP İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, CHP İlçe Başkanı Ümit Atak ve Belediye Başkan Adayı Ercan Şimşek, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ali Gülhan ve Belediye Başkan Adayı Bilal Apaydın ile BBP İlçe Başkanı Yaşar Altun’un katıldığı toplantıda Gölbaşılı siyasiler girilen seçim sürecinde yaşanabilecek olası rahatsızlıklarla birlikte partilerin, aday ve taraftarların bu rahatsızlıkların önüne geçilebilmesi için takınması gerektiği tavırlar hakkında fikirlerini ortaya koydu.

Belden aşağı konulara girilmeyecek

Siyasi partilerin ve adayların bayrak, afiş ve broşürlerinin yanı sıra, görsel ve işitsel propaganda araçlarının çevre ve gürültü kirliliğine sebebiyet vermeden, Gölbaşılı vatandaşları rahatsız etmeden, yarış içine giren aday ve partilerin birbirleri ile ilgili hoş karşılanmayacak ifade, itham ve davranışlara müsaade etmeden, düzeyli bir rekabet ortamı sağlanması için görüşlerini ortaya koyan parti başkanları ve belediye başkan adayları bayrak asma, broşür dağıtma, görsel ve işitsel tanıtım yapma, bir diğer aday ya da parti hakkında belden aşağı özel konuları irdelememe ve ifşa etmeme, vatandaşlara sunacakları hizmet ve uygulamayı hedefledikleri projelerle yaklaşma gibi  temel konularda anlaşırken, bu süreçte yaşanması muhtemel en önemli konunun partilerin gençlik mensupları olduğu konusunda fikir birliği içinde oldular.

En Hassas Konu ‘Gençler’

Gençlerin, kendileri gibi olgun insanlara oranla daha hararetli ve reaksiyonel yapıya sahip olduğu, bu nedenle seçim sürecinde karşılaşılabilecek hassas durumlarda olası gergin durumların yaşanabileceğine dikkat çeken Gölbaşılı siyasiler, partili gençlerin daha sabırlı, olgun ve zararsız tavırlar sergilemesi için özellikle ilçe başkanlarına büyük görev düştüğü, ilçe başkanlarının gruplar arasında yaşanabilecek olası gerginlikte araya girip, birbirleri ile diyalog kurarak istenmeyen tavır ve davranışları önleyebileceği fikrinde birleştiler.

İlçe başkanları ve adaylar sözleşti

İlçe Başkanları ve Belediye Başkan Adaylarının davet edildiği toplantıya katılan siyasiler,  ‘temiz seçim’ için öngördükleri fikirlerini açıklarken, Bayrak asma, broşür dağıtma, görsel ve işitsel iletişim araçlarını kullanma gibi konularda da ortak hareket etme kararı alırken ‘Gölbaşı’nın menfaatleri’ doğrultusunda seçim sürecinin ilçemize katkı sağlayacak düzeyde gerçekleşmesi için fikir birliği yaptılar.

 Gölbaşı Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Tan yaptığı açılış konuşmasında toplantının amacının Gölbaşı’na Gölbaşılılara yakışır bir şekilde seçim süreci yaşayabilmek adına yapılabilecekler konusunda fikir alışverişinde bulunmak için düzenlendiğini belirterek sözü siyasilere bıraktı. 

Programa katılan siyasetçiler hem beklentilerini dile getirirken hem de olması muhtemel olumsuz davranışların yaşanmamsı için endişe ettikleri konularda fikirlerini beyan ettiler. 

AKSOY: HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

İlk olarak söz alan MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, bu amaç doğrultusunda bir araya gelmiş olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, seçimin daha huzurlu ve sağlıklı bir ortamda geçmesi için herkese görev düştüğünü söyledi. Aksoy, afiş ve bayrak asılması hususunda yetkililerin daha adil bir tavır takınması gerektiğinin altını çizerek bu konuda her partiye eşit davranılması gerektiğini dile getirdi.   

ATAK: GÖLBAŞI ÇOK ŞANSLI

CHP İlçe Başkanı Ümit Atak da yerel seçimlerle ilgili olarak Gölbaşı’nın çok şanslı olduğunu ifade ederek, ‘Gölbaşı’nda hepimiz birbirimizi tanıyoruz. bu yüzden de bir önceki seçimler de olduğu bu seçimlerde de bu konuda bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşandığı zaman diğer partinin ilçe başkanlarını arayıp sıkıntımızı dile getirebiliyoruz. Bu anlamda Gölbaşı çok şanslı. Bayrak afiş ve tanıtım hususunda ise olanaklar çok farklı. Biz CHP olarak daha fazla bayrak asmak durumunda kalıyoruz. Çünkü bizim tanıtımımızı yapacak panolarımız ve donanımımız yok. Bizler Gölbaşı’nda daha huzurlu ve adaletli bir ortamda seçim süreci yaşabilmek için üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız” dedi. 

GÜLHAN: ADİL VE EŞİT BİR SEÇİM SÜRECİ OLSUN

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ali Gülhan da kimseyi kırmadan bir seçim dönemi yaşanmasını temenni ederek, “Hepimiz Gölbaşı’nda yüz yüze bakıyoruz. Birbirimizi tanıyoruz. Bu seçim sürecinde birbirimizin eksiklerini gündeme getirmek yerine yapacağımız hizmetleri gündeme getirelim. Seçimde bazı sınırları belirlemeye çalışalım ve fevri hareket etmeyelim. İşin bitiş noktası bizler olalım. Adil ve eşit şartlarda geçecek bir seçim olsun. Başka bir partinin bayrağının ya da afişinin üzerine bir başkası afiş asmasın. Biboardlarda da adalet sağlansın. Yollara broşür atılarak dağıtım yapılmasın” şeklinde konuştu. 

KARAASLAN: GENÇLER KONTROL ALTINDA TUTULMALI

AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan ise gençlere dikkat çekerek, “Partiler içerisinde en heyecanlı kesim gençler. Bayraklar, afişler ya da diğer tanıtımlar hep gençlik kolları tarafından yapılıyor. Gençlerimizi bu süreçte kontrol altında tutmamız gerekiyor. Gençlerin birbirlerine söylemiş çok önemli. Farklı partilerde olsalar da bu gençler birbirlerini kardeş gibi görmeli.  Bu konuya teşkilatlar çok dikkat etmeli” dedi. Karaaaslan ayrıca ‘yarın birbirimizin yüzüne bakamayacağımız söylemlerden kaçınmalıyız’ diyerek, “Yarın seçim bitecek, sel gidecek kum kalacak. Bu süreçte herkesin yapacaklarını anlatması gerekir. Bel altından vurarak seçim kazanacaksak ben o seçimi kazanmak istemem” dedi. 

TOSUN: KIRMANIN, ÜZMENİN ANLAMI YOK

BBP Gölbaşı İlçe Başkanı Yaşar Tosun da aynı temenni ve dileklerde bulunarak, siyasi parti temsilcilerinden seçim büroları ve partilerin önü haricinde bayrak asılmamasını talep etti.  Tosun, bu süreçte kimseyi kırarak, üzerek bir yere varılamayacağını da belirterek, huzur içinde bir seçim süreci yaşanacağına inandığını ifade etti.

 APAYDIN: HİZMETLERİMİZİ ANLATALIM

İlçe Başkanlarının arından Belediye Başkan Adayları da görüş ve fikirlerini belirtti. Sadet Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Bilal Apaydın, herkesin birbiri ile dost olduğuna vurgu yaparak sürecin dostluk çerçevesi içerisinde geçmesini temenni etti. Apaydın ayrıca seçim otobüslerinin yapmış oldukları gürültüye de değinerek, “Yerel seçim nedeniyle seçim araçlarından yapılan anonslar çevre kirliğine yol açıyor. Burada okuyan ya da sınavı olan öğrencilerimiz var. Bu konuda hassas davranılmalı” dedi. Apaydın konuşmasının sonunda “Bu süreçte birbirimizin ayıbını araştırmak yerine kendi hizmetlerimizi anlatalım. Biz daha fazla ne yapabiliriz onu anlatalım” dedi. 

ŞİMŞEK: OLUMSUZ SÖYLEMLERDEN UZAK DURALIM

CHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ercan Şimşek de bu sürecin layıkıyla götürebilme aşamasında siyasi parti temsilcilerine ve başkan adaylarına başarılar dileyerek başladığı konuşmasında, sözlerine şöyle devam etti: Seçimlerde amaç halkı bilgilendirmektir. Bu süreçte partiler arasında bir problem yaşanacağını düşünmüyorum. Gölbaşı siyasetçileri arasında bir samimiyet olduğunu görüyorum. Bu çok memnuniyet verici. Bize düşen bundan sonra halka gerçekleri anlatmak. Elbette bu süreçte eleştiriler olacaktır. Bu eleştiriler seviyeli olduğu sürece problem yaşanmaz. Bizim her görüşe saygımız var. Bayrak ve afiş asmak konusunda YSK’nın vermiş olduğu hakları hepimiz kullanacağız. Burada önemli olan süreç içerisinde eğer bir hakarete maruz kaldıysanız ya da kaldıysak birbirimize bildirelim. Birbirimize karşı hakaret içeren konuşmalarda ve söylemlerde bulunmamız gerekir” 

ODABAŞI: TEK HIRSIMIZ GÖLBAŞI’NA HİZMET OLSUN

MHP’den adaylığı kesinleşen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise kavgayla gürültüyle bir yere varılamayacağına dikkat çekerek, “ Elbette ki her aday ve her parti kazanmak istiyor. Ama önemli olan Gölbaşı’nın kazanması. Bu süreçte kişilere belden aşağıya vurarak seçim kazanmaya çalışmak ne inancımıza ne dinimize ne de insanlığımıza yakışır. bu konuda İlçe başkanlarına çok büyük görevler düşüyor. İlçe başkanları birbirlerine bir telefon kadar yakın. Gençleri kontrol dışı hareketlerden uzak tutmamız gerekir. Bayrak ve afiş konusunda ise bir parti diğer partinin bayrağına müdahale etmesin. Bir önceki seçimlerde ufak tefek sıkıntıların dışında bir problem yaşanmadı. Bu seçimlerde de yaşanacağını düşünmüyorum. Önemli olan bu yarışta ölçüyü kaçırmamaktır. Kaçıran olursa da uyarmak gerekir. Kırıp döktükten sonra Belediye Başkanı, milletvekili, bakan olsanız ne olur. Hiçbir önemi kalmaz. İnşallah bu seçimlerde tek hırs Gölbaşı’na hizmet etmek olur” şekline konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından sohbet ortamında geçen toplantıda siyasilerin birbirlerine karşı samimi ve sıcak tavırları takdir toplarken siyasiler böyle bir ortamı sağladığı için Gölbaşı Gazeteciler Derneği’ne de teşekkür ettiler. Karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunulan toplantı daha güvenli, daha adil, daha seviyeli ve daha huzurlu bir seçim sürecinin yaşanması yönünde karşılıklı verilen sözler ve temennilerle son buldu.

Bu haber toplam 1624 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.