1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Sokaklar da sokak hayvanları da güvende olacak
Sokaklar da sokak hayvanları da güvende olacak

Sokaklar da sokak hayvanları da güvende olacak

Büyük Birlik Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Gökhan Koçak başıboş sokak hayvanları problemiyle ilgili çözüm projesini duyurdu.

A+A-

Büyük Birlik Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Gökhan Koçak başıboş sokak hayvanları problemiyle ilgili çözüm projesini duyurdu.

Gölbaşı sokak hayvanları konusunda ikiye bölünürken Büyük Birlik Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Gökhan Koçak’tan çözümcül bir proje vaadi geldi.

EMİN ELLERDE OLACAKLAR
Gölbaşı’nda sayısı on binleri aşan sahipsiz sokak köpeği bulunduğunu kaydeden Gökhan Koçak, sahipsiz sokak hayvanlarına oluşturacaklarını doğal yaşam alanı sayesinde hem vatandaşların hem de sadık dostların emin ellerde olacağını vurguladı.

Sahipsiz sokak hayvanları için oluşturacakları alanın barınak olmayacağını özellikle vurgulayan Koçak, “Bizlere emanet olan bu canlılara en iyi şekilde bakmamız gerekiyor. Onların en iyi şekilde bakımı ve tedavisinin yapılması hepimizin insanlık görevi. Gölbaşı’nın farkındalık oluşturacağı bir doğal yaşam alanı oluşturularak hem sahipsiz hayvanlarımızın en iyi şartlarda yaşam sürmesini, hem de sokaklarımızın okul önlerimizin ve parkların güvenli olmasını sağlayacağız.” Dedi.

BARINAK DEĞİL DOĞAL YAŞAM ALANI

24 SAAT CANLI İZLENEBİLECEK, HAYVANSEVERLERİN ZİYARETİNE AÇIK OLACAK

Göreve gelmeleri halinde sahipsiz sokak hayvanları için oluşturulan alanın Gölbaşı Belediyesi ve hayvanseverlerin kontrolünde olacağını kaydeden Koçak, doğal yaşam alanında taşören hizmeti almayacaklarını söyledi. Doğal yaşam alanında hayvansever derneklerinin de paydaş olarak alınacağını kaydeden Koçak, yaşam alanının 24 saat canlı olarak izlenebileceğini ve hayvanseverlerin belirlediği temsilcilerin günün 24 saati, günün belirli saatlerinde ise tüm hayvanseverlerin ziyarete açık olacağını söyledi.

KISIRLAŞTIRMA, TEDAVİ, BAKIM VE ONARIM

Doğal yaşam alanında oluşturulacak kısırlaştırma, tedavi ve bakım ünitelerinde görevli veteriner olacağını belirten Gökhan Koçak,acil durumlarda da veterinerlerin göreve hazır olacağını kaydetti.

6 AY İÇERİSİNDE ÇÖZECEĞİZ

Koçak son olarak şu ifadeleri kullandı;

“Belediyemiz mücavir alanları içerisinde oluşturacağımız doğal yaşam alanında hayvanseverler ile birlikte hayvan haklarının da korunacağı ve destekleneceği planlamamız şimdiden hazırdır. 6 ay içerisinde bu sorunu çözeceğiz.” Dedi.

Bu haber toplam 1628 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.