1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sözcü'nün Necdet Özel iddiası: Sen kal ayrılma
Sözcü'nün Necdet Özel iddiası: Sen kal ayrılma

Sözcü'nün Necdet Özel iddiası: Sen kal ayrılma

Koşaner ve 3 komutan Necdet Özel'e sen istifa etme dedi iddiası..

A+A-

Sözcü Gazetesi, deneyimli muhabiri Saygı Öztürk imzasıyla ilginç bir iddia ortaya attı. Ankara kulislerinde konuşulan iddiaya göre, istifa eden Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve diğer kuvvet komutanları istifa kararı öncesinde Jandarma Genel Komutanı görevini yürüten Necdet Özel'e istifa etmemesini telkin ettikleri öne sürüldü.

ULUSALCI GAZETE KAYBETTİĞİNDEN BİHABER

Ulusalcı gazete kaybettiğinin farkında değil. Öyşle ki, Koşaner ve 3 kuvvet komutanının istifa kararının büyük bir kriz yaratacağı ve hükümetin bu krizi çözemeyeceği beklentisi hakimdi. Ancak, hükümet ve Çankaya krizi aynı gün çözdü. Jandarma Genel Komutanı görevindeki Necdet Özel' istifa haberinin ardından Başbakan ve Gül'le görüşerek Genelkurmay Başkanlığı için ilk adımı atmış oldu.

ÖZEL DÖRT KOMUTAN GİBİ DÜŞÜNMÜYOR

Sözcü Gazetesi'nin bugünkü iddiası mantıklı değil çünkü, Necdet Özel, Balyoz tutuklularını ziyaret etme kararı alan Işık Koşaner ve 3 kuvvet komutanına katılmayarak Hasdal Cezaevi'ne gitmeyen tek kuvvet komutanıydı ve veda konuşmasında da kanunlara bağlılık mesajı vermişti. Ulusalcı gazetenin ''Necdet Özel de istifa eden komutanlar gibi düşünüyor'' izlenimi yaratma çabası ise boş bir hayalden öteye gitmiyor

İşte Saygı Öztürk'ün bugün Sözcü Gazetesi'nde sürmanşette yer alan o haber:

Ankara'da dolaşan diğer iddia: Sen kal!
Işık Koşaner ve kuvvet komutanları Necdet Özel'e 'Sen istifa etme kal' dedi mi?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in görev süresinin dolmasma yıl kalmasına rağmen emekliye ayrılması kendisi için büyük bir fedakarlıktır. Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanları da, Yüksek Askeri Şura'dan önce ayrıldı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in ise ayrılmaması farklı yorumlara neden oldu.

ANKARA KULİSLERİNDE DOLAŞAN SENARYO

Bazı yayın organlarına bakılırsa, Özel, Başbakan Erdoğan'a yakın bir isim olduğu için diğer komutanlarla birlikte hareket etmedi. Ancak, Ankara kulislerinde dolaşan başka söylentiler de var. Efendim, Genelkurmay Başkanı'nın, üç Kuvvet Komutanı'nın birden ayrılmasının Türk Silahlı Kuvvetleri'nde önemli bir boşluğa sebep olabileceği değerlendirilmiş, bu komutanlar, Jandarma Genel Komutam Org. Necdet Özel'e, "Sizin kalmanız gerekir. Silahlı Kuvvetlerimizi sahipsiz bırakamayız" demişler.

Özel, uzun yıllar Genelkurmayda Orgeneral Özel de, komutanlarla birlikte aldıkları karara göre hareket etmiş. Birden komutansız kalan hükümet de, bu yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması gereken Özel'i önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atadı, şimdi de Genelkurmay Başkanlığı'na getiriyor. Özel, uzun yıllar Genelkurmay Başkanlığı yapacak.

ŞURA ÖNCESİNDE YAKALAMA KARARI

Komutanlar, "Ergenekon", "Balyoz", "Kafes", "Poyrazköy", "Amirallere suikast" gibi değişik isimler altındaki davaların şüphelisi, sonra tutuklu sanıkları oldular. Askeri Şura'nın hemen öncesi de, Ege Ordu Komutanı'nın da aralarmda bulunduğu 22 komutan hakkında savcılık, yakalama karan verilmesi için mahkemeye başvurdu.
Ne ilginçtir ki, geçen yıl Yüksek Askeri Şura toplantısından önce de, yine yakalamalar, gözaltı kararlan verilmiş, üst görevlere atanmaları beklenen komutanlar haklarındaki iddialar nedeniyle terfi edememişlerdi.

ASKERİN YAPMASI GEREKENLER

Bu kez benzer bir olay yine sahneye konuluyor. Yani, onların da terfilerinin önü kapatılıyor. Komutanların toplu ayrılışları için "Askerlerin tutuklanmaları yeni değil. Şimdiye kadar niçin gereğim yerine getirmediler" yorumları da yapılıyor. Çünkü, komutanlarm cezaevine girmeleriyle birlikte, terfilerinin önünün de tıkandığı biliniyor.

Orgeneral Koşaner, emekliye ayrıldıktan sonra veda mesajı yayımladı. Genelkurmay Başkanlığı döneminde söyleyemediklerini, üniformasını çıkarınca söyledi. Madem, tutuklu komutanların suçsuz olduğuna inamyorsunuz, bunlar için ortaya atılan iddialarla ilgili olarak mahkemelere, hatta soruşturma aşamasmda C. Savcılıklarına her türlü bilgiyi vermeniz gerekirdi.

SİLAHLI KUVVETLERİ İTİBARSIZLAŞTIRMA

Komutanlar, bugüne dek astlarının hukukunu koruyorlardıysa Şura'yı beklemeden adımlarım atsa, raporlarım verse, bunlarla ilgili Genelkurmay'in verdiği emirler, kararlar neyse bu konuda hükümet nezdinde girişimde bulunmalan gerekirdi.

İşte zamanında adımlar atılmaz, tutuklamalara yeni tutuklamalar eklenirken, siz durumu ilgili makamlara belgelerle an-latamazsamz, içeride bugün 250 değil, daha fazla komutan da tutuklu olabilir. Nitekim, sayının da sürekli arttığım görüvoruz. da "Bizim arkadaşla içeride yse biz de gidiyoruz" hükümet kanadında "Güle güle" derler. Bakarsınuız şu günden itibaren ayrılan komutanlarla ilgili bazıbilgiler de "yandaşlar"a ulaştırılır. Ayrılan komutanları itibarsızlaştırmak için seri yayınlara başlanabilir. Dolasıyla geçikmiş istifalar halk nezlinde ghükümet nezlinde gereken heyecanı da yaratamadı. Nitekim 4 saatte bitt. Bu istifalar, görevideki Ege Ordu Komutanı Nusret Taşdeler'i koruyabilirdi. Hayır Özel'den sonra kıdem sırasında ikinci sırada bulunaan önü de "yakalama" isteğiyle birlikte kapatılmış oldu.

İşte Yüksek Askeri Şura'da komutanların rahatlıkla konuşamadığı ortamda toplanıyor.

Bu haber toplam 2937 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.