1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Suyun ışıkla muhteşem dansı
Suyun ışıkla muhteşem dansı

Suyun ışıkla muhteşem dansı

Gençlik Parkında Görsel Şölen.. Suyun Işıkla Dansı

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Gençlik Parkı’nda Yaptırılan “Suyun Işıkla Dansı” Görsel Şovu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ve Başkan Melih Gökçek’in Katıldığı Törenle Başladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Parkı 'nın dev havuzunda yaptırılan Avrupa 'nın en büyük su şovu “Işığın Müzikle Muhteşem Dansı” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çok sayıda milletvekili ile binlerce Başkentlinin katıldığı muhteşem bir gösteriyle başladı.

Özellikle hafta sonları binlerce Başkentlinin ve şehir dışından gelen konukların ziyaretçi akınına uğrayan Gençlik Parkı, Avrupa 'nın en büyük, yepyeni su şovuyla her akşam marka şehir Ankara 'nın gecelerine ışık saçmaya devam edecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan sona yenilenen Gençlik Parkı 'nın ortasındaki dev havuzda geçtiğimiz seneye göre çok daha kapsamlı ve büyük bir şekilde Başkentlilerle buluşan su şovunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna ortak olan açılışı FOMGET 'in halk oyunları gösterileriyle başladı. Daha sonra Kent Orkestrası 'nın birbirinden güzel şarkılarını Başkentliler için seslendirdiği konserinde “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısına Başbakan Erdoğan 'ın da eşlik etmesi dikkatlerden kaçmadı.

-SUYUN IŞIKLA 23 NİSAN DANSI BÜYÜLEDİ

Başbakan Erdoğan 'ın da sık sık çocuklarla sohbet ettiği ve hediyeler dağıttığı konser sonrasında su şovuna ilişkin Başkentlilere bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2 yıl öncesine kadar Gençlik Parkı 'nın ailelerin uğramadığı, virane bir halde bulunduğunu, ancak Büyükşehir Belediyesi 'nin yaptığı çalışmayla baştan sona yenilendiğini kaydederek, “Son 2 yıl içerisinde yapılan değişiklikler Gençlik Parkı 'nı tekrar o eski günlerine döndürdü. Artık ailelerimiz gönül rahatlığıyla buraya geliyor ve gezebiliyorlar. Başkentliler ile birlikte Ankara dışından misafir olarak gelenler de bu şovumuzu ücretsiz olarak izleyecekler” dedi.

Başkent Ankara 'daki yeşillendirme çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Başkan Gökçek, “Biz, belediye başkanı seçildiğimizde Ankara 'da yeşil alan miktarı kişi başına 2 metrekareydi. Nüfus o günden bu güne 2 katına çıkmasına rağmen, yeşil alan miktarı kişi başına 18.3 metrekareye çıkarıldı. Yani nüfus aynı kalsaydı bu rakam 36.6 metrekare olacaktı. Nüfus aynı kalsaydı 71 yılda yapılan yeşil alan miktarını Ankara 'ya kazandırmış olacaktık” diye konuştu.

Dünyanın hiçbir kent merkezinde 8 tane dev rekreasyon alanı bulunmadığını, Ankara 'nın da bu konuda bir numara olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Kuzey Ankara ile birlikte 9. 'yu yapıyoruz. Bu da Ankara 'nın farkını açık ara ortaya koyuyor. Bize vermiş olduğu destek için sayın başbakanımıza ve ak parti hükümetimize teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN: “BELEDİYE BAŞKANIMIZI KUTLUYORUM”

Başkan Gökçek 'in ardından kurdele kesim törenine geçen Başbakan Erdoğan, gökyüzündeki ayın hilal şeklini aldığını ve bunun da basın mensupları için çok güzel bir görüntü oluşturduğunu kaydederek, “Görüntüler ile birlikte sizler ve yıldızlar hep beraberiz. Değerli belediye başkanımızı kutluyorum ve tüm Ankaralılara hayırlı olsun diyorum” dedi.

Başkan Gökçek 'in de “Gelişen Türkiye 'nin, marka kentin güzel şovuyla sizi karşı karşıya bırakmak istiyorum. Çok beğeneceksiniz. Hayırlı, uğurlu olsun” sözleriyle kurdeleyi Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başkan Gökçek ve katılımcılar birlikte kestiler.

-BAŞKENT 'İN MERKEZİNDE GÖKYÜZÜNÜ AYDINLATAN MUHTEŞEM SU ŞOVU

Kurdele kesiminin ardından Parkın ortasındaki dev havuzun üzerinde yükselen suların ışık ve müzikle ahenk içerisindeki dansı tüm izleyenlere muhteşem bir şov sunarken, havai fişeklerin de gökyüzünü aydınlatması, coşkuyu ikiye katladı.

Suların oluşturduğu perdeye yansıyan görüntüler arasındaki Türk Bayrağı 'nın “bir başkadır benim memleketim” şarksıyla oluşturduğu bütünlük binlerce Başkentli tarafından en çok alkışı alan görüntü oldu. Her anında ayrı bir heyecan ve büyülü bir atmosfer oluşturan su şovu, her akşam saat 20.00 'da Başkent akşamlarını aydınlatmaya devam edecek.

Bu haber toplam 2612 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.