1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Taraf'tan Kılıçdaroğlu'na Hacıbektaş tepkisi: Edep ya hu
Taraf'tan Kılıçdaroğlu'na Hacıbektaş tepkisi: Edep ya hu

Taraf'tan Kılıçdaroğlu'na Hacıbektaş tepkisi: Edep ya hu

Taraf Gazetesi Hacıbektaş'taki etkinlikte Günay'ı dinlemeyince Taraf, 'Kemal Bey edep ya hu..' başlığını attı..

A+A-

HACI Bektaş Veli'yi anma törenlerinde protokol krizi yaşandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, son konuşmayı Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın yapacağını duyunca alanı terk ediverdi.

KİMLER KATILDI

Nevşehir'de Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nde protokol krizi yaşandı. Etkinliklere Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile çok sayıda milletvekili katıldı.

Protokol krizi

KONUŞMA SIRASI KRİZİ

Tören başlangıcında kürsüden konuşma yapacakların listesi okunurken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ardından son konuşmayı yapacağı açıklandı. Ancak bir süre sonra Bakan Günay'ın son konuşmayı yapacağı anons edildi. Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Mehmet Çamur'a Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü'nü verdi ve Çamur'un konuşmasını dinledi. Çamur'un konuşmasının ardından konuşmasını yapmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı kürsüye davet edilince Kılıçdaroğlu tören alanını terk etti.

GÜNAY YUHALANDI

Alandan ayrılırken vatandaşların Kılıçdaroğlu'nu alkışladıkları görülürken bazı vatandaşlar kürsüye gelen Bakan Günay'ı yuhaladı. Kılıçdaroğlu, daha sonra Hacı Bektaş Veli külliyesini ziyaret etti.

Alandan ayrılırken vatandaşların Kılıçdaroğlu'nu alkışladıkları görülürken bazı vatandaşlar kürsüye gelen Bakan Günay'ı yuhaladı. Kılıçdaroğlu, daha sonra Hacı Bektaş Veli külliyesini ziyaret etti.

Günay, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini dinlemeden törenden ayrılmasına "Burayı siyasi arenaya çevirmemek lazım. 4 yıldır burdayız. İşi biz yapıyoruz. Burada Hükümeti temsil ediyoruz. CHP liderinin tavrı Alevilerin tepkisini çekti." yorumunu yaptı.

ERDOĞAN PROTOKOLÜ

Protokol kriziyle ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da, "Her yerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin protokol kurallarını hiçe sayan bir davranış gösteriyorlar. Recep Tayyip Erdoğan protokolünü uygulamaya çalışıyorlar. Biz CHP olarak buna hiçbir zaman hiçbir yerde asla izin vermeyiz, bugün de izin vermedik. Bir devlet protokolü var. Bunu iktidar partisine çiğnetmeyiz. Dolayısıyla Genel Başkanımız Bakan Bey'e üzüntü ve tepkisini sözlü olarak dile getirdi. Ben Belediye Başkanı'na aynı şekilde dile getirdim ve biz Bakan Bey'in konuşmasını dinlemedik, protesto ederek terk ettik" dedi.

ADALETSİZ HÜKÜMDAR

Törende konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli'nin değerleriyle buluşmaya herkesin ihtiyacı olduğunu belirtirken "Eğer bu ihtiyaç günümüzde yeterince kavransaydı, düşmanlık tohumları değil, kardeşlik tohumları ekilirdi. Kardeşlik tohumları ekilmedi ki son 30 yılda büyük acılar yaşadık. Büyük bedeller ödedik. Hâlâ da ödemeye devam ediyoruz. Oysa böyle olmamalı. Barış dilini kullanmalı, sevgiyi ve hoşgörüyü egemen kılmalıyız" dedi.

"Hünkar'ın huzurundayız. Gönül gönüleyiz, can canayız. Ne yer siyaset meydanıdır. Ne de gün siyaset günüdür" diyen Kılıçdaroğlu, Hacıbektaş Veli'nin vasiyetnamesinde "Hükümdar adaletle başarılı olur. Hükümdarın başarısı adaletle ölçülür" dediğini anımsatarak "Yani, adaletsiz hükümdar hükümdar değildir, zalimdir" dedi.

ERDOĞAN'IN MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Hacı Bektaş Veli'yi Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bu toprakların, geçmişte yaşamış büyük gönül erlerinin, çağları aşan mesajları ve eserleri sayesinde barış, huzur ve birlikte yaşama idealinin sembolü olduğuna işaret eden Erdoğan, "insanımızın gönül iklimini zenginleştiren, Anadolu'nun manevi mimarları arasında yer alan en önemli şahsiyetlerden birinin de Hacı Bektaş-ı Veli olduğunu" vurguladı.

Bu haber toplam 1855 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.