1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Türkiye'de Mobil Kodlamanın Yeri
Türkiye'de Mobil Kodlamanın Yeri

Türkiye'de Mobil Kodlamanın Yeri

Kodlama eğitimi özellikle son dönemlerde oldukça çok rağbet görmeye başlamıştır. Günümüzün bilişim alanında yaşadığı gelişmelere kayıtsız kalmamak ve ilerleyen dünyanın arkasında kalmamak adına yeterli düzeyde kodlama eğitiminin alınması gerekmektedir.

A+A-

Kodlama eğitimi özellikle son dönemlerde oldukça çok rağbet görmeye başlamıştır. Günümüzün bilişim alanında yaşadığı gelişmelere kayıtsız kalmamak ve ilerleyen dünyanın arkasında kalmamak adına yeterli düzeyde kodlama eğitiminin alınması gerekmektedir. Geleceğin dünyasında kendimize yer bulabilmek ve tarihin gerisinde kalmamak adına teknolojilerin temelini oluşturan kodlamanın da oldukça iyi bilinmesi gerekmektedir.

Günümüz dünyasına bakıldığında bilim ve teknolojinin geldiği nokta belki de tarihin akışı içerisinde hiçbir dönemde olmadığı kadar ileri bir seviyeye ulaşmış durumda. Bu gelişimi yakından takip edebilmek ve çağın gereklilikleri içerisinde insanın kendisini geliştirmesi oldukça önemlidir. Günümüze kadar teknolojinin gelişme süreci genellikle yalnızca üretim aşamalarında, ordularda, büyük firmalarda veya hükümetlerde kullanılan alanlarda görülmekteyken günümüzde ise bu alan çok daha farklı bir boyuta ulaşmıştır. Artık günlük hayatın her kısmında teknoloji ile iç içe olduğumuz için bu alanda yaşanan gelişmeleri de oldukça yakından takip edebiliyor hale geldik.

Günümüzde teknolojiden faydalanmaktan ziyade teknoloji üretebilme yeterliliğine sahip olmak oldukça önemlidir. Başta Mobil Yazılım olmak üzere her alanda geliştirilecek teknolojiler ile kendi milli teknolojimizin hayat bulması ve gelecek nesillere daha iyi bir Türkiye bırakabilmek için oldukça önemlidir. Bu tür bir gelişmenin sadece kişilerle ilgili olmadığının farkına varmak ve bunun devlet politikası haline getirmek ise gelecek ile ilgili alınabilecek en doğru karar olacaktır. Bu noktada yapılan tüm çalışmaların karşılığı şimdi olmasa bile ilerleyen dönemlerde mutlaka karşımıza çıkacak ve ülkemizi daha ileri bir seviyeye ulaştıracaktır.

Devlet politikalarında kendisini göstermeye başlayan kodlama yeterliliği özellikle Avrupa devletleri başta olmak üzere dünyanın dört bir köşesinde ilgi görmeye başlamıştır. Yazılım Şirketleri alanında olduğu gibi web tasarım alanında da yapılacak olan çalışmalar sayesinde ilerleyen dönemlerde yapılacak teknolojik faaliyetlerin de önü açılmış olacaktır. Bu kapsamda özellikle çocuk eğitiminde kendisine yer bulan kodlama, son dönemlerde mobil kodlama alanına yoğunlaşmaya başlamıştır. Ülkemizde de yeni nesillerin bu alanda iyi bir eğitim alabilmesi ve gerekli seviyeye ulaşabilmesi adına çalışmalar yapılmakta ve yapılmaya da devam edilecektir.

Bu haber toplam 2141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.